Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sir Alex Ferguson s-a întors la Manchester United! Ce poziție va ocupa fostul manager al "diavolilor roșii"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 30/07/2022 la 11:35 GMT+3

Legendarul manager al lui Manchester United, Sir Alex Ferguson (80 de ani), s-a întors la Manchester United. Fostul tehnician al "diavolilor roșii" va fi membru al consiliului de administrație. Retras de pe banca lui United în 2013, Ferguson are acum un rol oficial în a ajuta clubul de pe Old Trafford să revină pe culmile succesului.

Former Manchester United manager Sir Alex Ferguson

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Răzvan Rădulescu
Sir Alex Ferguson a revenit la Manchester United, după ce Richard Arnold, directorul executiv al clubului, l-a chemat la club atât pe fostul manager al lui United, cât și pe fostul CEO al clubului David Gill. Fostul căpitan al lui Manchester United Bryan Robson și directorul sportiv John Murtough au fost, de asemenea, aduși pe Old Trafford.
Richard Arnold vrea să se bazeze pe experiența celor implicați și să ajute fosta forță a fotbalului mondial să se îmbunătățească la toate capitolele.

Sir Alex Ferguson se întoarce la Manchester United

Fostul manager scoțian al lui Manchester United a revenit în cadrul clubului ca membru al consiliului de administrație. Ferguson a fost adus pentru a redirecționa strategia clubului, care în ultimii ani a suferit, mai ales din cauza șirului de eșecuri de pe teren.
Declinul în jocul lui Manchester United a venit chiar după retragerea lui Alex Ferguson de pe banca "diavolilor", în 2013. United nu a mai reușit să câștige nici titlul în Premier League, nici trofeul Champions League, singura victorie fiind succesul din Europa League, obținut sub comanda lui Jose Mourinho.
Fanii echipei din Premier League privesc cu optimism revenirea lui Ferguson la United. Întoarcerea acestuia îi va oferi mai multă influență asupra clubului, pentru prima dată după 2013.
Citește și:

Ferguson, prezent la revenirea lui Cristiano Ronaldo

Întâlnirea de marți, de la Carrington a coincis cu revenirea lui Cristiano Ronaldo pe terenul de antrenament al lui Manchester United. Legendarul manager de pe Old Trafford a avut o scurtă conversație cu starul portughez. Potrivit Daily Mail, întâlnirea a fost o coincidență. Conform sursei menționate, Ferguson l-a convins pe Ronaldo să rămână un an în plus la Manchester United în 2008, când ambii se aflau la cârmele "diavolilor roșii".
Ferguson a câștigat 38 de trofee în 26 de ani și jumătate pe banca lui Manchester United. Astfel, directorul executiv al echipei, Richard Arnold, care l-a succedat pe Woodward în februarie, vrea să profite de cunoștințele superioare despre fotbal ale lui Ferguson.
În vârstă de 80 de ani, Ferguson nu mai poate ajuta activ pentru United. Asta pentru că, în 2018, scoțianul a suferit o hemoragie cerebrală care i-a pus viața în pericol.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo