Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Son, ce exemplu superb! A refuzat 120 de milioane€ de la Al-Ittihad: "Banii nu contează pentru mine"

Cristian Mihală

Publicat 21/06/2023 la 09:59 GMT+3

Heung-min Son a devenit un exemplu pentru mulți, după ce a refuzat oferta uriașă a lui Al-Ittihad. Deși nu are mari perspective să câștige vreun trofeu cu Tottenham, atacantul de bandă nu e interesat de bani, dorind să își continue cariera la cel mai înalt nivel.

Son Heung-Min.

Credit imagine: Getty Images

Ronaldo, Benzema, Kante, Ziyech au semnat deja pentru formații din Arabia Saudită, iar oficialii cluburilor din zona Golfului lucrează din greu și pentru alte mutări sonore.
Șeicii pun la bătaie sume uriașe, care îi conving pe marii jucători din Europa să prefere siguranța financiară performanței, dar Son nu se numără printre cei "vrăjiți" de salariile astronomice oferite. Al-Ittihad pregătise 60 de milioane de euro pentru transferul asiaticului de la Tottenham, iar pentru jucător era gata să pună la bătaie 30 de milioane de euro/an, cu un contract valabil pe 4 ani.
Doar că Son are cu totul alte planuri, deși a ajuns la 30 de ani, iar șansele să câștige vreun trofeu cu Tottenham sunt minime.
"Am multe lucruri de făcut în continuare în Premier League. Banii nu contează pentru mine acum, mândria de a juca fotbal în campionatul meu favorit e mai importantă. Vreau să joc în continuare la Tottenham. }mi doresc să mă pregătesc cât mai bine pentru sezonul viitor și să ajut clubul să-și atingă obiectivele", a spus Son.

Son a scris istorie în Premier League

Deși nu a avut cel mai bun sezon, Son a ajuns în stagiunea recent încheiată la 100 de goluri în Premier League, performanță realizată în 260 de partide. El a devenit primul jucător din Asia care reușește acest lucru.
"Sper ca toți jucătorii din Asia, mai ales cei din Coreea de Sud, să se uite la această realizare și să creadă că pot face același lucru. E un lucru bun pentru Asia și e o responsabilitate uriașă pentru mine să fiu un exemplu pentru tineri. Vreau ca ei să creadă că și un jucător din Asia poate face lucruri mărețe în Premier League", a spus Heung-Min Son, pentru BBC.
În stagiunea 2021-2022, Heung-Min Son a înscris 23 de goluri în Premier League și a fost golgheterul campionatului, la egalitate cu Mohamed Salah de la Liverpool. Sud-coreeanul nu a mai avut același randament în ultima stagiune, dar caută în continuare modalități prin care încearcă să își îmbunătățească jocul.
"Uneori ajungi să te aștepți că vei avea un sezon grozav mereu și că totul va fi la fel ca sezonul trecut. De fapt este mai multă presiune. Sunt jucătorul care se frustrează cel mai mult, dar pot să văd în continuare ce trebuie să îmbunătățesc. Mă frustrez și nu sunt jucătorul perfect, așa că trebuie să mă uit la slăbiciunile mele.
Fanii m-au susținut mereu și este o responsabilitate foarte mare pentru mine de a încerca să continui să am prestații bune până la finalul sezonului", a mai spus Son.
Heung-Min Son a ajuns la Tottenham în vara anului 2015, atunci când Spurs a plătit 30 de milioane de euro pentru aducerea sa de la Bayer Leverkusen. În toate competițiile, Heung-Min Son are 142 de goluri marcate pentru Tottenham, în 364 de partide. Sud-coreeanul mai are contract cu gruparea londoneză până în 2025.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo