Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Son respinge șansele lui Arsenal de a cuceri titlul în Premier League înainte de meciul direct! "Nu mă interesează"

Bianca Dumitru

Publicat 09/01/2023 la 21:48 GMT+2

Arsenal și Tottenham se vor înfrunta duminică, de la ora 18:30, într-unul dintre cele mai tari dueluri din cea de-a 20-a etapă a Premier League. Înaintea meciului direct, Son Heung-Min s-a arătat prea puțin interesat de faptul că "tunarii" sunt liderii clasamentului, având cele mai mari șanse la cucerirea titlului.

Tottenham Hotspur's South Korean striker Son Heung-Min (L) and Arsenal's French defender William Saliba

Credit imagine: Getty Images

Arsenal și Tottenham se vor duela duminică, într-un meci contând pentru a 20-a etapă din Premier League. Înaintea acestei partide, "tunarii" sunt lideri ai clasamentului, cu 44 de puncte, în timp ce Spurs se află pe locul 5, cu 33 de puncte.
Echipa lui Mikel Arteta are un avans de 5 puncte în fața principalei contracandidate la titlu, Manchester City, dar Son Heung-Min nu e impresionat de parcursul bun al celor de la Arsenal.
Înaintea meciului direct, sud-coreeanul a spus că niciunul dintre cei de la Tottenham nu țin cont de faptul că "tunarii" sunt mari favoriți la cucerirea titlului în Anglia, fiind mai degrabă concentrați pe a-și lua revanșa după înfrângerea suferită în primul derby din nordul Londrei din acest sezon, disputat în octombrie.
Arsenal s-a impus atunci, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, după golurile marcate de Partey, Jesus și Xhaka. Pentru Spurs a marcat Kane din penalty, dar echipa lui Conte a jucat în inferioritate numerică din minutul 62, după eliminarea lui Emerson Royal, și nu a putut să revină.
Întrebat ce părere are despre forma recentă demonstrată de Arsenal și despre avansul luat de formația lui Arteta în fruntea clasamentului, Son a spus tot în doar 3 cuvinte: "Nu mă interesează!"
Apoi a adăugat: "Am pierdut împotriva lor în meciul din deplasare, așa că avem multe teme de făcut săptămâna aceasta pentru a ne lua revanșa.
Cred că fanii au fost cu adevărat dezamăgiți când am pierdut pe Emirates, așa că acasă cred că avem o misiune extrem de importantă. Toată lumea trebuie să fie gata să dea totul și noi suntem pregătiți de joc", a declarat Son.
Citește și:

Son a dezvăluit motivul pentru care poartă în continuare mască

Fotbalistul legitimat la Tottenham a fost operat în urmă cu aproximativ două luni după o accidentare la orbita unui ochi, în meciul cu Marseille din Champions League și, deși a fost incert pentru participarea la Campionatul Mondial din Qatar, a jucat titular și integralist în toate cele 4 partide pe care le-a disputat naționala Coreei de Sud la turneul final.
Operația a decurs bine, însă Son a fost sfătuit să se protejeze mai bine pentru o perioadă, purtând o mască în timpul meciurilor, ceea ce a și făcut, însă recunoaște că de multe ori aceasta l-a jenat și i-a tăiat din vizibilitate. Totuși, motivul principal pentru care extrema de la Tottenham continuă să o poarte nu ține neapărat de riscul la care se expune, ci de faptul că părinții lui și ceilalți apropiați ar fi foarte îngrijorați.
"Evident, nu este la fel ca atunci când joc fără mască. Vizibilitatea mea este încă în regulă, dar când mingea vine la mine, uneori este enervant, pentru că nu pot să văd mingea din cauza măștii. Nu mă deranjează chiar atât de mult, dar nu este chiar cel mai bun lucru. Împotriva lui Villa, am fost foarte frustrat, pentru că am primit mingea și apoi deodată am pierdut-o, pentru că nu o vedeam. Eram doar supărat.
Dacă sunt singur, evident, aș juca fără mască, dar părinții mei, familia mea, prietenii mei care mă urmăresc de acasă din Coreea de Sud sunt cu toții îngrijorați. Evident, este un risc dacă cineva mă lovește din nou. Părinții mei nu au spus că ar trebuie să o port sau orice altceva, dar după meciul cu Aston Villa, luam cina și m-au întrebat 'Ce s-a întâmplat cu masca?' Desigur că erau îngrijorați.
De asemenea, kinetoterapeuții și medicii au spus după meciul cu Villa că este decizia mea, dar îmi recomandă să port în continuare masca, pentru că riscul este în continuare mare, deoarece au trecut doar 6 săptămâni de la operație", a spus Son.
Legat de ultimul meci pe care l-a jucat în campionat, în deplasarea de la Crystal Palace, unde a și reușit să-și treacă numele pe tabelă, fotbalistul asiatic a spus că golul său a fost unul care i-a luat o povară de pe inimă, dar a fost foarte bucuros că echipa a reușit să obțină cele 3 puncte.
"Golul a fost ca o ușurare pentru mine. Sunt recunoscător că, în primul rând, am câștigat meciul. Acesta este cel mai important lucru. Este un loc unde este foarte dificil să obții cele 3 puncte, așa că sunt foarte fericit că am câștigat acest meci", a declarat fotbalistul lui Tottenham.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo