Articol scris de Răzvan Rădulescu
Titular incontestabil în echipa lui Everton, după transferul de la Dinamo Kiev, Mykolenko a declarat că familia lui se află încă la Kiev, unde tatăl său este militar. În vârstă de 23 de ani, Vitaliy Mikolenko a strâns 26 de selecții pentru naționala Ucrainei.

Mykolenko: "Am avut o viață bună în Ucraina"

Premier League
Fanii lui Everton, momentul startului de sezon! Gest superb, în minutul 15 al duelului cu Chelsea
07/08/2022 LA 08:27
Everton și Dinamo Kiev au disputat aseară un amical intitulat "meciul pentru pace". Deși, Everton s-a impus cu 3-0, înfruntarea dintre cele două echipe a fost plină de emoție și evenimente inedite. Paul Stratton, un fan înfocat al lui Everton, a fost adus pe gazon să execute o lovitură de la 11 metri, ca răsplată pentru faptele umanitare desfășurate pentru cetățenii ucraineni.
Înainte de startul meciului dintre cele două echipe, Mykolenko a vorbit despre război și despre familia lui aflată încă în capitala Ucrainei.
"Nu pot să explic de ce, cum s-a întâmplat. Am avut o viață bună în Ucraina, am avut o țară bună. Familia mea este încă în Ucraina, toată lumea: unchiul meu, tatăl meu, mama mea. Ei sunt bine. Tatăl meu este militar, este la Kiev", a declarat Mykolenko, citat de Mirror.
Afectat de emoții, fotbalistul ucrainean a vorbit despre cât de mândru este de tatăl său. "El (n.r. tatăl) lucrează într-o unitate militară, dar nu va merge în estul Ucrainei (n.r. unde Rusia a pretins că deține controlul militar asupra mai multor regiuni). Sunt mândru de el. Îi iubesc, tatăl meu, mama mea", au fost cuvintele lui Vitaliy.
Citește și:

Mykolenko, moment emoționant alături de Zinchenko

Pe 26 februarie, la câteva zile de la invazia Rusiei pe teritoriul Ucrainei, Everton primea vizita lui Manchester City. Oleksandr Zinchenko, fostul jucător al "cetățenilor" a fost îmbrățișat pe Mykolenko, de la Everton. Formația din Liverpool pierdea în acea partidă împotriva lui Manchester City, scor 0-1.
Cei doi au fost doar rezerve în acea dispută, însă momentul a fost aplaudat la scenă deschisă de suporterii ambelor echipe. Mai mult decât atât, în tribune au fost înălțate steaguri ucrainene. Momentul a fost amintit și de Mykolenko acum, care a dezvăluit că "ne-am spus doar câteva cuvinte despre familiile noastre".
Zinchenko s-a transferat în această vară la Arsenal pentru 35 de milioane de euro. Cotat la 25 de milioane de euro de Transfermarkt, Zinchenko este coleg la naționala de fotbal a Ucrainei cu Vitaliy Mykolenko. Jucătorul în vârstă de 23 de ani are o cotă de piață de 18 milioane de euro.
Premier League
Thomas Tuchel, conștient că Chelsea are nevoie de întăriri: "Ne putem folosi de mai multă calitate"
06/08/2022 LA 21:01
Premier League
Chelsea, victorie la limită pe Goodison Park! Echipa lui Tuchel a câștigat cu 1-0 cu Everton
06/08/2022 LA 18:40