Chelsea începe să miște pe piața transferurilor, după ce i-a pierdut în această vară pe Rudiger și Christensen (plecați liberi de contract la Real Madrid și Barcelona) și pe Romelu Lukaku, cedat sub formă de împrumut la Inter.
Formația de pe Stamford Bridge și-a întărit atacul cu Raheem Sterling, fotbalistul campioanei City. Jucătorul de 27 de ani nu a mai fost titular indiscutabil pentru Guardiola sezonul trecut (în care a marcat doar 13 goluri) și și-a dorit să meargă la altă formație de top, unde să aibă garanția că va evolua constant.
Pe Etihad lucrurile deveniseră și mai complicate pentru el, după ce oficialii "cetățenilor" au realizat două super-mutări în ofensivă în această perioadă de mercato: Erling Haaland și Julian Alvarez.
Premier League
Timo Werner, mesaj emoționant după despărțirea de Chelsea! Marea dorință a germanului
ACUM 6 ORE
Adus pentru 63 de milioane de euro de la Liverpool, în 2015, Sterling va ajunge la Chelse în schimbul a 45 de milioane de lire (53 de milioane de euro), campioana urmând a mai primi alte 10 milioane de lire, în funcție de performanțele jucătorului.
Sterling va fi jucătorul lui Chelsea până în 2027, clubul având dreptul să îi prelungească automat înțelegerea cu încă un sezon, dacă va fi mulțumit de randamentul său.

Nathan Ake, următorul transfer al lui Chelsea de la City

Nu va fi singurul transfer pe axa Manchester - Londra, în această vară, Chelsea fiind foarte aproape de "repatrierea" lui Nathan Ake.
Fără Rudiger și Christensen, apărarea lui Tuchel e în piuneze, iar tehnicianul german îl dorește neapărat pe Nathan Ake, rezervă la City. Guardiola are trei fundași centrali de mare valoare (Dias - punct fix, Laporte și Stones), astfel că gruparea de pe Etihad e deschisă să îl cedeze pe olandez, mai ales că acesta vrea la rândul lui să plece, pentru a juca.
În vârstă de 27 de ani, Ake a sosit la City în 2020, Bournemouth, fostul său club, primind 45 de milioane de euro pentru transfer. Va fi o întoarcere a batavului pe Stamford Bridge, formație care l-a lansat în fotbalul mare. Promovat de la Academie, Ake a fost sub contract cu Chelsea în perioada 2012-2017, dar a jucat în doar 7 meciuri, fiind împrumutat la Reading, Watford și Bournemouth. Oficialii "cireșelor" au fost extrem de mulțumiți de modul în care Ake a jucat în sezonul în care a fost împrumutat, astfel că în 2017 l-au transferat definitiv, pentru 28 de milioane de euro.
Acum, City cere aproximativ 45 de milioane de euro pentru a renunța la apărătorul olandez, iar Chelsea e dispusă să achite această sumă. Tuchel e convins că apărătorul central poate străluci sub comanda lui și consideră că acesta are calități similare cu Rudiger.
Liga
FC Barcelona, PSG și City pregătesc un schimb de senzație! De Jong, cheia întregii operațiuni
ACUM 11 ORE
Premier League
Guardiola, uimit de Haaland după debutul în Premier League! "Acum o săptămână nici nu se adaptase"
07/08/2022 LA 19:39