Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Suma uriașă pe care Newcastle o plătește săptămânal pentru jucătorii care nu mai fac parte din lot

Eurosport
DeEurosport

Publicat 29/09/2022 la 10:52 GMT+3

Newcastle United suportă în fiecare săptămână o cheltuială de peste 100 de mii de lire sterline pentru fotbaliști pe care nu-i mai are în lot, fie ei împrumutați, fie plecați definitiv însă cu clauze de plată a salariilor.

NEWCASTLE UPON TYNE, ENGLAND - AUGUST 28: A general view of St James' Park is seen prior to the Premier League match between Newcastle United and Southampton at St. James Park on August 28, 2021 in Newcastle upon Tyne, England. (Photo by James Gill - Dane

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Cu cel mai bogat patronaj din întreaga lume fotbalistică, Newcastle e nevoită să cheltuie în fiecare săptămână o sumă importantă de bani pentru salariile fotbaliștilor de care Eddie Howe nu a mai avut nevoie în această vară, lăsându-i să plece.
Fundașul central Federico Fernandez a plecat la Elche, atacantul Dwight Gayle a semnat cu Stoke City, iar alți 6 fotbaliști au plecat de pe St. James' Park sub formă de împrumut, iar clubul din nordul Angliei încă le plătește o parte din salarii.

Săptămânal peste 100 de mii de lire pe "nimic"

Conform The Telegraph, Newcastle United plătește peste 100 de mii de lire sterline pentru fotbaliștii de care s-a despărțit în această vară, iar cheltuiala este cu frecvență săptămânală. Toți fotbaliștii care au părăsit echipa în ultima perioadă de mercato au fost aduși de fosta conducere, pentru că în urmă cu aproximativ un an, Newcastle a fost preluat de un fond de investiții din Arabia Saudită.
Sosit în noiembrie 2021 la echipă, managerul Eddie Howe a anunțat că are nevoie să schimbe lotul și că se va despărți de anumiți jucători pe care nu-i vedea incluși în strategia sa. Printre aceștia se numără atacantul Dwight Gayle, care a fost cedat liber la Stoke City, însă pentru care, conform informațiilor, "coțofenele" plătesc în continuare o sumă de aproximativ 40 de mii de lire sterline pe lună, adică două treimi din actualul său salariu la formația din Championship. La fel se întâmplă și cu Federico Fernandez, legitimat la Elche, dar și cu fundașul central Ciaran Clark, împrumutat la Sheffield United, unde Newcastle le plătește câte două treimi din salariul lunar.
De asemenea, se zvonește că mijlocașul împrumutat la Reading, Jeff Hendrick, este plătit în integralitate de Newcastle (în jur de 50 de mii de lire sterline pe săptămână), iar lui Isaac Hayden, cedat la Norwich sub formă de împrumut, circa 30 de mii de lire sterline pe săptămână din salariul său de 50 de mii.
Citește și:

Transferurile făcute de Newcastle în vară

Clubul cu 4 titluri de campioană a Angliei a făcut o campanie importantă de achiziții în vară, aducând pe St. James' Park fotbaliști cotați la 105,7 milioane de euro, însă a plătit în total 136 de milioane pe achiziția acestora.
  • Alexander Isak - 70 milioane €
  • Sven Botman - 37 milioane €
  • Matt Targett - 17,5 milioane €
  • Nick Pope - 11,5 milioane €
  • Loris Karius - liber de contract
  • Elliot Anderson - promovat de la echipa U21
  • Kell Watts - promovat de la echipa U21
Totodată, în următoarea campanie de transferuri din iarnă sunt vizate două noi achiziții de răsunet, pentru care "coțofenele" ar plăti aproximativ 85 de milioane de euro, ambii fotbaliști fiind momentan legitimați la Leicester City. Este vorba de James Maddison și Youri Tielemans, doi dintre cei mai curtați mijlocași din prima ligă engleză.
Newcastle este acum pe locul 10 din 20 în Premier League, cu 8 puncte obținute în 7 etape și golaveraj 8 cu 7. Aceștia au bifat o singură victorie, în prima etapă, 5 remize și o înfrângere contra vicecampioanei Liverpool, cu un gol venit la ultima fază a meciului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo