Articol scris de Răzvan Rădulescu
Darwin Nunez (23 de ani) și Erling Haaland (22 de ani) sunt două nume importante care au ajuns în această vară în Premier League. Uruguayanul care a venit la Liverpool, de la Benfica, a confirmat forma bună din amicale în primele două meciuri oficiale ale sezonului.
Venit de pe bancă, Nunez a scos penalty și a marcat în finala Community Shield împotriva lui Manchester City. O săptămâna mai târziu, Nunez avea să înscrie și să paseze decisiv în remiza cu Fulham.
Premier League
Luptă dură pentru noul star al Ucrainei! Șahtior începe licitația de la 50 de milioane de euro
IERI LA 14:41

Nunez, cel mai rapid în prima etapă din Premier League

Potrivit Mirror, Darwin Nunez a atins cea mai mare viteză în prima etapă din Premier League. Uruguayanul i-a devansat pe toți jucătorii care au evoluat weekendul trecut în prima ligă din Anglia, atingând o viteză maximă de 36,53 de km/h.
Astfel, fotbalistul lui Liverpool l-a depășit și pe norvegianul Erling Haaland, recunoscut pentru fizicul său și pentru cursele în viteză. Deși, a fost întrecut la acest capitol, Haaland a impresionat în prima etapă din Premier League, după un start șters în finala Community Shield.
Fostul jucător al Borussiei Dortmund a jucat 90 de minute în finala cu Liverpool, dar fără rezultate notabile. O săptămână mai târziu, formația lui Pep Guardiola s-a impus cu 0-2, în deplasarea de la West Ham. Ambele reușite aveau să fie înscrise de Haaland.
Citește și:

Nunez, atacantul perfect pentru Liverpool

Transferul lui Nunez pare să îi ofere o mulțime de beneficii lui Jurgen Klopp. Tehnicianul german s-a bazat până acum în centrul ofensivei pe Jota sau Firmino. Primul joacă număr 9 fals, excelent pentru a lega jocul, în timp ce Firmino nu are aceeași abilitate tehnică, dar este omul potrivit la locul potrivit.
Venit de la Benfica pentru 75 de milioane de euro, Nunez reprezintă o problemă fizică pentru fundașii echipei adverse. Uruguayanul ține bine mingea la picior, are un joc aerian dezvoltat și are un fizic impresionant. Cele 31 de goluri înscrise pentru Benfica sezonul trecut arată ca Nunez are și simțul porții.
Cotat în prezent la 55 de milioane de euro de către Transfermarkt, Nunez a înscris de patru ori în meciurile amicale pentru Liverpool și a reușit să puncteze o dată și în Premier League. Pentru "cormorani" urmează primul meci oficial de pe Anfield, din acest sezon, contra celor de la Crystal Palace, pe 15 august.
Liga
Jude Bellingham, tot mai aproape de Real Madrid! Decizia luată de Borussia Dortmund
26/09/2022 LA 14:38
Premier League
Cele două mari secrete ale formei lui Haaland! "Farfuria lui a fost mereu un munte de mâncare"
26/09/2022 LA 11:33