Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ten Hag, atac fără perdea la jucătorii ajunși la Manchester United înainte de numirea sa pe bancă

Nicu Savin

Publicat 07/01/2023 la 21:56 GMT+2

Erik Ten Hag a oferit un interviu pentru presa olandeză în care nu s-a ferit să critice vehement strategia de transferuri a celor de la Manchester United înainte de numirea sa ca antrenor pe Old Trafford. Managerul "diavolilor" a explicat că totul se va schimba și a exemplificat prin faptul că înaintea acestui sezon au fost aduși doar jucători de calitate, evindențiindu-l în special pe Casemiro.

Erik ten Hag

Credit imagine: AFP

Manchester United este unul dintre cele mai galonate cluburi din lume, dar formația de pe Old Trafford s-a zbătut în anonimat în ultimii ani. Ultimul trofeu câștigat a fost Europa League, în 2017, iar fanii nu au mai simțit bucuria unui titlu în Premier League din 2013, anul în care s-a retras legendarul Sir Alex Ferguson.
Probabil că de titlu nu poate fi vorba nici în acest sezon, dar odată cu venirea lui Erik Ten Hag pe banca tehnică se speră că echipa își va recăpăta gloria de altădată în scurt timp și anul viitor se va putea bate de la egal la egal cu marile forțe din Premier League.

Ten Hag consideră că la United au ajuns în trecut mulți jucători mediocrii

Olandezul nu are o baghetă magică, dar a promis că va schimba multe lucruri la United și va încerca în primul rând să lucreze la mentalitatea jucătorilor. Acesta a oferit un interviu în presa din țara sa, în care nu s-a ferit să critice în termeni duri politica de transferuri a clubului din ultimii ani, până la sosirea sa. În opinia lui Ten Hag, United a transferat doar cantitate, nu și calitate, așa cum s-a întâmplat înaintea acestui sezon, când pe Old Trafford au ajuns fotbaliști cu personalitate, evidențiindu-l în mod special pe Casemiro.
"Manchester United nu a impus factorul frică în sezonul trecut. Nu exista spirit. Nu am văzut nicio dinamică în echipă. Forța mentală a fost foarte scăzută. Am văzut asta din exterior și am observat-o și în primele mele săptămâni la club.M-am uitat la cultura clubului și m-am întrebat cum a devenit Manchester United un club grozav.
Clubul a cumpărat în ultimii ani un număr inimaginabil de jucători care nu au fost suficient de buni.Majoritatea achizițiilor au fost mediocre, iar la United mediocritatea nu este suficientă. Tricoul lui United cântărește foarte mult.Numai personalități reale, care pot evolua sub o presiune mare, pot juca aici. Aveam nevoie de personalități. De aceea, achiziția lui Casemiro a fost atât de importantă. Alături de Raphael Varane, avem acum un al doilea jucător care are experiență în câștigarea trofeelor.
Malacia, Martinez, Casemiro și Antony sunt toți luptători, în timp ce Christian Eriksen este un mare câștig tehnic și o mare personalitate. Ne dorim tot ce este mai bun dintre cei mai buni. Toți jucătorii pe care îi aducem la Manchester United trebuie să îndeplinească cel mai înalt standard.", a spus Ten Hag pentru Voetbal International, citat de Daily Mail.
După un început oscilant sub comanda lui Ten Hag, Manchester United pare că și-a găsit cadența. Echipa are 4 victorii consecutive în Premier League și se află pe locul 4, la 9 puncte de liderul Arsenal. În plus, "diavolii" sunt calificați în sferturile Cupei Ligii și în optimile FA Cup. La mijlocul săptămânii viitoare, "diavolii" vor juca acasă cu Charlton, în sferturile Cupei Ligii, după care vor avea în față două derby-uri infernale, cu Manchester City și cu Arsenal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo