Thomas Tuchel și Chelsea sunt gata de noul sezon, unul în care ambițiile sunt enorme la gruparea londoneză, după ce stagiunea trecută a fost dezamăgitoare. "Albaștrii" vor juca în această seară pe terenul lui Everton, în prima etapă din Premier League.
Plecarea lui Lukaku l-a lăsat pe Tuchel fără un atacant de careu, iar numărul 9, purtat de belgian în sezonul trecut, nu a fost preluat de niciun fotbalist. Noile achiziții au preferat alte numere dintre cele disponibile, iar jucătorii mai vechi care și-au schimbat numerele au evitat să preia tricoul cu numărul 9, atât de râvnit la majoritatea echipelor din fotbalul mare.
Citește și:
Premier League
Plecările de la Chelsea continuă! Cine este fotbalistul care vrea să scape de echipa lui Tuchel
07/08/2022 LA 16:28

Thomas Tuchel: "Numărul 9 e blestemat, asta îmi spun jucătorii"

Tuchel a fost întrebat despre această situație ciudată și nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume. Concret, jucătorii lui Chelsea sunt extrem de superstițioși și consideră că numărul 9 este blestemat, deoarece niciun fotbalist care a jucat cu acest număr pe spate în ultimii ani nu a dat randamentul scontat sau chiar a dezamăgit crunt.
"Numărul 9 e blestemat, asta îmi spun jucătorii. Nu este vacant din alte motive. Nu e păstrat pentru vreun jucător pe care urmează să-l aducem, ci pur și simplu nimeni nu-l vrea. Nu a existat nicio cerere din partea jucătorilor care și-au schimbat numerele. Surprinzător, toți se feresc de el.
Mulți jucători mi-au dat exemple. Mi-au spus că fotbaliștii care au purtat 9 pe spate nu au marcat multe goluri. Și eu sunt superstițios și îi înțeleg", a spus Tuchel, citat de Sport Bible.
Chelsea a avut mulți atacanți de top de-a lungul timpului, însă cei care au dat randamentul scontat nu au purtat 9 pe tricou. Cel mai bun exemplu este Didier Drogba, care a scris istorie în tricoul londonezilor purtând tricoul cu numărul 11 (la început a avut 15).
Gonzalo Higuain, Radamel Falcao, Hernan Crespo, Fernando Torres, Alvaro Morata sau Romelu Lukaku sunt câțiva jucători de top mondial care au clacat la Chelsea jucând cu 9 pe spate. Ultimul nouar al "albaștrilor" cu prestații cât de cât apreciabile a fost Tammy Abraham, dar atacantul englez a fost cedat la AS Roma în vara anului trecut, după transferul lui Lukaku.
Premier League
Timo Werner, aproape de plecarea de la Chelsea! Unde este dorit fotbalistul
07/08/2022 LA 14:50
Premier League
Premier League | Analiza noului sezon, cu transferuri de senzație și cu o luptă pasionantă la titlu
05/08/2022 LA 11:22