Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tuchel s-a decis pe cine vrea în locul lui Lukaku! 3 cluburi din Premier League sunt pe urmele atacantului

Bianca Dumitru

Actualizat 24/06/2022 la 13:10 GMT+3

Chelsea va rămâne în această vară fără Romelu Lukaku, care se va întoarce, sub formă de împrumut, la Inter. Londonezii vor să-l aducă în locul belgianului pe Richarlison, atacantul lui Everton.

Thomas Tuchel și Romelu Lukaku

Credit imagine: Getty Images

Chelsea îl va împrumuta pe Romelu Lukaku în următorul sezon la Inter, belgianul dorindu-și să plece de pe Stamford Bridge după un sezon în care nu s-a simțit deloc în largul lui.
Oficialii londonezilor caută acum să îi aducă un înlocuitor în echipa lui Thomas Tuchel. Potrivit presei din Anglia, șefii lui Chelsea ar fi pus ochii pe Richarlison, atacantul cu o cotă de 48 de milioane de euro de la Everton.
Brazilianul, care a reușit în sezonul recent încheiat 11 goluri și 5 pase decisive în 33 de meciuri, a impresionat prin atitudinea pe care a demonstrat-o pe teren, fiind asemănat cu Diego Costa.
Atacantul de 25 de ani nu va fi, însă, ușor de transferat pentru că Frank Lampard nu vrea să-l lase să plece, comunicându-le șefilor săi că nu ar trebui să accepte o sumă mai mică de 70 de milioane de euro în schimbul său.
Richarlison mai are contract cu Everton până în 2024. Pe urmele sale se mai află, pe lângă Chelsea, Tottenham și Arsenal.
Citește și:

Lukaku se întoarce la Inter

Romelu Lukaku va fi împrumutat la Inter în sezonul viitor. Chelsea a respectat dorința jucătorului de a se întoarce la formația din Serie A. Deși despre un transfer definitiv nu putea fi vorba, Inter neavând posibilități financiare, englezii au acceptat varianta unui împrumut. Italienii vor plăti 8 milioane de euro pentru a-l avea pe Lukaku un sezon, urmând a-i achita și salariul fotbalistului.
Aici apare însă o schimbare radicală, care arată cât de mult a vrut Lukaku să joace din nou la Inter. Belgianul avea la Chelsea un salariu stagional de 12 milioane de euro net, dar a acceptat să primească doar 8 milioane în sezonul viitor.
În vara anului 2023, atacantul se va întoarce pe Stamford Bridge, neexistând nicio opțiune de transfer definitiv pentru vicecampioana Italiei.
Lukaku a jucat la Inter în perioada 2019-2021, în care a dat cel mai bun randament din carieră. Belgianul a reușit 64 de goluri și 16 assist-uri în 95 de meciuri jucate în cele două sezoane petrecute pe Meazza. Belgianul a fost un punct cheie în echipa care triumfa în Serie A în sezonul 2020/21.
Prin obținerea împrumutului lui Lukaku, Inter a dat o mare lovitură, existând șansele ca nerrazzurii să aibă un atac cu adevărat stelar în sezonul următor. Paulo Dybala este și el aproape de a semna cu formația milaneză, astfel că Simone Inzaghi ar putea alinia în atac tridentul Dybala - Lukaku - Lautaro Martinez, care cu siguranță va speria orice apărare din Italia și nu numai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo