Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tuchel și Conte au fost puși sub acuzare de FA, după incidentele de la Chelsea - Tottenham

Nicu Savin

Actualizat 15/08/2022 la 21:49 GMT+3

Thomas Tuchel și Antonio Conte au fost protagoniștii unui moment rar la derby-ul dintre Chelsea și Tottenham, fiind la un pas de încăierare fizică. Șefii Premier League nu au trecut cu vederea comportamentul celor doi, astfel că aceștia riscă pedepse aspre și au timp până pe 18 august să răspundă acuzațiilor care li se aduc.

Thomas Tuchel és Antonio Conte

Credit imagine: AFP

Thomas Tuchel și Antonio Conte și-au ieșit din fire la duelul dintre Chelsea și Tottenham, din a 2-a etapă din Premier League, terminat 2-2. Totul a început când Spurs a egalat la 1, iar Tuchel s-a repezit la omologul său reproșându-i că se bucură ostentativ la un gol care nu ar fi trebuit să fie pe tabelă (Chelsea a acuzat un fault la Havertz la faza premergătoare, dar și un posibil off-side la Richarlison).
După acel moment, Tuchel și-a luat revanșa, la golul de 2-1 dat de echipa sa, săltând de bucurile chiar prin fața lui Conte. Animozitățile dintre cei doi antrenori au continuat la finalul meciului, când au fost eliminați după ce s-au îmbrâncit, dar și la nivel declarativ, la conferințele de presă sau în mediul on-line.
Citește și:

Thomas Tuchel și Antonio Conte riscă să fie sancționați dur

Ceea ce s-a întâmplat pe Stamford Bridge nu i-a lăsat indiferenți pe șefii Premier League, care îi acuză pe cei doi antrenori de comportament neadecvat. Aceștia au timp până pe 18 august să răspundă acuzațiilor, după care își vor afla probabil pedepsele, care ar putea fi unele serioase, putând ajunge la suspendări de mai mult de un meci.
"Thomas Tuchel și Antonio Conte au fost acuzați de încălcarea regulii FA E3, în urma meciului din Premier League dintre Chelsea FC și Tottenham Hotspur FC, care a avut loc duminică, 14 august 2022. Cei doi antrenori sunt acuzați de comportamentnecorespunzător după terminarea partidei. Thomas Tuchel și Antonio Conte au timp până joi, 18 august 2022, să ofere răspunsurile la acuzațiile primite", a fost comunicatul emis de FA, confrom BBC.
De menționat că Thomas Tuchel riscă o pedeapsă mai mare, din cauza vobelor dure spuse la adresa arbitrului Anthony Taylor. Germanul a sugerat ca centralul să nu mai fie delegat la meciurile echipei sale și chiar dacă a avut suficiente motive să vorbească astfel, asemenea ieșiri sunt taxate dur în Premier League.
"Poate ar fi mai bine să nu ne mai arbitreze. Dar sincer, avem și VAR pentru a ajuta la luarea deciziilor corecte. De când pot fi strânși jucătorii de păr? De când e valabil asta? Nu-l învinovățesc că nu a văzut, dar avem oameni la VAR care verifică, apoi vezi asta și nu înțeleg cum poți să nu dai fault și cartonaș roșu? Cum?", a tunat Tuchel la finalul meciului, referindu-se la faza golului de 2-2 marcat de Kane, când Romero l-a tras de păr pe Cucurella.
De partea cealaltă, Conte va fi probabil pedepsit pentru reacția sa din mediul on-line, în care a subliniat că l-ar fi împiedicat pe Tuchel dacă l-ar fi văzut cum se bucură la golul doi marcat de Chelsea.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo