A devenit deja tradiție ca un super-computer să prezică cine va câștiga titlul în Premier League, cum va arăta prima parte a clasamentului și care vor fi echipele retrogradate.
Potrivit jurnaliștilor de la Mirror, Liverpool este favorită să devină campioana Angliei, experimentul dându-le "cormoranilor" 71% șanse de a îi întrece pe cei de la Manchester City.
Deși s-a întărit cu Erling Haaland și Julian Alvarez, echipa lui Pep Guardiola, care a câștigat titlul sezonul trecut cu doar un punct în fața lui Liverpool, nu va reuși să repete performanța pentru al treilea an consecutiv, super-computerul acordându-le doar 24% șanse la trofeu.
Premier League
Guardiola, uimit de Haaland după debutul în Premier League! "Acum o săptămână nici nu se adaptase"
07/08/2022 LA 19:39
Alături de cele două echipe deja menționate, experimentul notează că în top 4 se vor afla, la finalul stagiunii 2022/23, și Arsenal, care are 59% șanse de a reveni pe un loc de Champions League, dar și Tottenham, care are 49% șanse să li se alăture.
În schimb, Chelsea, care a avut un start lent în mercato-ul acestei veri, este evaluată ca având doar 39% șanse de a încheia sezonul pe una dintre primele 4 poziții. Nici Manchester United nu are, potrivit super-computerului, prea multe șanse (15%) să strălucească, jurnaliștii englezi anunțând că primul sezon al lui Erik ten Hag pe Old Trafford va fi slab.
Citește și:

CE ANTICIPEAZĂ SUPER-COMPUTERUL CĂ SE VA ÎNTÂMPLA ÎN PREMIER LEAGUE LA FINALUL SEZONULUI

La polul opus, super-computerul a prezis că toate cele trei echipe care au promovat la capătul sezonului 2021/22, respectiv Nottingham, Bournemouth și Fulham, vor retrograda după un singur an.
Acestea au șanse cuprinse între 33 și 37% de a reveni direct în Championship, în timp ce în lupta pentru salvarea de la retrogradare se vor afla și Everton, și Southampton.
Dacă echipa lui Frank Lampard are doar 21% șanse să își piardă locul în Premier League, pentru Southampton se estimează 39% șanse să retrogradeze.
Nu în ultimul rând, super-computerul a precizat și faptul că și Wolves se va afla, la finalul stagiunii 2022/23, în partea inferioară a clasamentului din campionatul Angliei, echipa lui Bruno Lage având 21% șanse de a coborî în Championship.
Premier League
Plecările de la Chelsea continuă! Cine este fotbalistul care vrea să scape de echipa lui Tuchel
07/08/2022 LA 16:28
Premier League
Timo Werner, aproape de plecarea de la Chelsea! Unde este dorit fotbalistul
07/08/2022 LA 14:50