Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un super-computer a prezis cine va câștiga titlul în Premier League sezonul viitor! Ce echipe ar putea retrograda

Bianca Dumitru

Publicat 26/06/2022 la 16:42 GMT+3

Noul sezon din Premier League va începe în weekend-ul 5-7 august, programul competiției fiind stabilit la jumătatea acestei luni. Acum un super-computer a anticipat cum va arăta clasamentul din campionatul Angliei la finalul stagiunii 2022/23.

MANCHESTER, ENGLAND - MAY 23: The Premier League trophy is held aloft during the Manchester City FC Victory Parade on May 23, 2022 in Manchester, England. (Photo by Visionhaus/Getty Images)

Credit imagine: Eurosport

A devenit deja tradiție ca un super-computer să prezică cine va câștiga titlul în Premier League, cum va arăta prima parte a clasamentului și care vor fi echipele retrogradate.
Potrivit jurnaliștilor de la Mirror, Liverpool este favorită să devină campioana Angliei, experimentul dându-le "cormoranilor" 71% șanse de a îi întrece pe cei de la Manchester City.
Deși s-a întărit cu Erling Haaland și Julian Alvarez, echipa lui Pep Guardiola, care a câștigat titlul sezonul trecut cu doar un punct în fața lui Liverpool, nu va reuși să repete performanța pentru al treilea an consecutiv, super-computerul acordându-le doar 24% șanse la trofeu.
Alături de cele două echipe deja menționate, experimentul notează că în top 4 se vor afla, la finalul stagiunii 2022/23, și Arsenal, care are 59% șanse de a reveni pe un loc de Champions League, dar și Tottenham, care are 49% șanse să li se alăture.
În schimb, Chelsea, care a avut un start lent în mercato-ul acestei veri, este evaluată ca având doar 39% șanse de a încheia sezonul pe una dintre primele 4 poziții. Nici Manchester United nu are, potrivit super-computerului, prea multe șanse (15%) să strălucească, jurnaliștii englezi anunțând că primul sezon al lui Erik ten Hag pe Old Trafford va fi slab.
Citește și:

CE ANTICIPEAZĂ SUPER-COMPUTERUL CĂ SE VA ÎNTÂMPLA ÎN PREMIER LEAGUE LA FINALUL SEZONULUI

La polul opus, super-computerul a prezis că toate cele trei echipe care au promovat la capătul sezonului 2021/22, respectiv Nottingham, Bournemouth și Fulham, vor retrograda după un singur an.
Acestea au șanse cuprinse între 33 și 37% de a reveni direct în Championship, în timp ce în lupta pentru salvarea de la retrogradare se vor afla și Everton, și Southampton.
Dacă echipa lui Frank Lampard are doar 21% șanse să își piardă locul în Premier League, pentru Southampton se estimează 39% șanse să retrogradeze.
Nu în ultimul rând, super-computerul a precizat și faptul că și Wolves se va afla, la finalul stagiunii 2022/23, în partea inferioară a clasamentului din campionatul Angliei, echipa lui Bruno Lage având 21% șanse de a coborî în Championship.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo