Articol scris de Răzvan Rădulescu
Manchester United se află în Asia, pentru turneul de pregătire, înainte de startul campionatului intern, iar jucătorii de pe Old Trafford au obținut două victorii categorice, în partidele cu Liverpool (4-0) și Melborune Victory (4-1). Fără mari transferuri și cu foarte multe plecări de la echipă în actuala perioadă de mercato, United arată bine înaintea startului din Premier League, ce va avea loc pe 5 august.
Există, totuși, un nume care s-a remarcat pe parcursul celor două meciuri. Zidane Iqbal se simte foarte bine odată cu venirea lui Erik ten Hag la echipă, iar tânărul mijlocaș vrea să facă pasul definitiv la echipa mare a "diavolilor roșii".
Premier League
Accidentarea lui Thiago Alcantara e mai gravă decât se credea! Cât va lipsi mijlocașul lui Liverpool
ACUM 6 ORE

Zidane Iqbal, primul jucător din orientul mijlocu care a jucat pentru United

Mijlocașul în vârstă de 19 ani nu este la prima apariție în tricoul lui Manchester United. Jucătorul irakian a debutat pentru United la vârsta de 18 ani, 7 luni și 11 zile în meciul din Champions League cu Young Boys (1-1) de anul trecut.
Astfel, tânărul fotbalist avea să bifeze o premieră, devenind primul jucător din orientul mijlociu care evoluează pentru Manchester United. A urmat o perioadă mai slabă pentru tânărul mijlocaș, însă datorită ultimelor meciuri, fotbalistul din Irak a revenit în lumina reflectoarelor.
În amicalul cu Liverpool, puștiul lui United l-a driblat elegant pe Fabinho, în timp ce câteva minute mai târziu, l-a lăsat singur cu portarul pe Elanga după o pasă de 40 de metri. Coincidența de nume a făcut ca, în meciul cu Melbourne Victory, Zidane Iqbal să se remarce printr-un dribling "în stil Zidane" (n.r. marele fotbalist Zinedine Zidane).
Citește și:

Zidane Iqbal: Aș dori să îi mulțumesc antrenorului pentru încredere

Zidane Iqbal și-a prelungit contractul cu United până în 2025. Mijlocașul venit la Academia lui United la vârsta de 9 ani este încântat de noul antrenor al "diavolilor roșii", olandezul Erik ten Hag.
"Este primul meu turneu cu prima echipă și sunt încântat. Aș dori să-i mulțumesc antrenorului pentru încredere" , a declarat Zidane Iqbal, conform publicației spaniole Marca.
Primul manager al mijlocașului de la United, Stewart Hamer, a avut numai cuvinte de laudă la adresa promițătorului fotbalist. Oficialul a susținut că Manchester City și Liverpool au fost pe urmele mijlocașului din Irak.
"Manchester United, Liverpool și City l-au monitorizat îndeaproape. În turneele de fotbal 6 contra 6, a fost atât de bun încât au fost momente în care îl puneam în poartă", a declarat oficialul englez.
Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, Zidane Iqbal are o cotă de piață de 600.000 de euro. Mijlocașul a reușit să înscrie de două ori în sezonul trecut pentru formația U23 a echipei lui Manchester United.
Premier League
Ten Hag îl vrea la United pe atacantul care a marcat golul startului de sezon, din propriul teren
ACUM 6 ORE
Serie A
Inter s-a despărțit de Alexis Sanchez în mod oficial. Real Madrid, interesată de atacantul chilian
IERI LA 18:50