Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

United vinde 13 jucători pentru a transfera 3! Ten Hag renunță la jucători pe care s-a plătit o avere

Cristian Mihală

Actualizat 26/06/2023 la 10:15 GMT+3

Manchester United e gata să vândă până la 13 jucători din actualul lot pentru ca Ten Hag să aducă fotbaliștii doriți în această vară. Prioritar rămâne Kane, astfel că "diavolii" sunt dispuși să își cedeze câteva vedete mult sub sumele investite.

Jadon Sancho și Erik ten Hag la meciul dintre Manchester United și Nottingham Forest din Carabao Cup

Credit imagine: Getty Images

Ten Hag are ca prioritate în această vară aducerea unui vârf de careu (Kane e primul pe listă), a unui mijlocaș (a făcut deja două oferte pentru Mason Mount, de la Chelsea) și a unui portar. Problema e că fair-play-ul financiar îi îngrădește opțiunile clubului de pe Old Trafford, în contextul în care dispune de doar 120 de milioane de lire pentru achiziții.
După ce a analizat bine performanțele fiecărui jucător în parte, Ten Hag a ajuns la concluzia că nu mai puțin de 13 fotbaliști au fost sub așteptări în ultima stagiune și clubul îi poate vinde, anunță Daily Mail.
Cel mai sonor nume este cel al lui Jadon Sancho, care a devenit rezervă de lux şi care este doar o fantomă a jucătorului care impresiona pentru Dortmund. Conform sursei citate, stafful tehnic a purtat mai multe discuţii faţă în faţă cu atacantul de bandă, dar nu a văzut vreo îmbunătățire în atitudinea și randamentul acestuia. Astfel, United e dispusă să îl vândă pe tânărul atacant de bandă pentru 40 de milioane de lire, mult sub suma cheltuită în 2021 pentru a-l transfera din Bundesliga (85 de milioane de euro).

United vrea să scape de Maguire cu orice preț

Tot mult sub suma investită va fi vândut și fostul căpitan al echipei, Harry Maguire. Adus pentru 87 de milioane de euro de la Leicester, în 2019, fundașul central de 30 de ani s-a făcut remarcat prin gafele în serie, iar în acest moment nu mai reprezintă o soluție pentru primul "11" al echipei. El va fi vândut pentru 40 de milioane de lire, anunță Daily Mail. De Maguire s-a interesat insistent Leicester, dar "vulpile" au retrogradat, astfel că e imposibil ca o formație de Championship să achite o asemenea sumă pe apărătorul central.
Alți fotbaliști de pe urma cărora United speră să își rotunjească veniturile pentru a avea o campanie de achiziții decentă sunt Anthony Martial, Fred, Scot McTominay și Anthony Elanga.
Ceilalți 7 fotbaliști de care Ten Hag e dispus să se despartă în această vară sunt Donny van de Beek, Hannibal Mejbri, Alex Telles, Eric Bailly, Brandon Williams, Dean Henderson și Zidane Iqbal. În schimbul lor nu se vor obține sume de peste 20 de milioane de lire, dar United speră ca și aceste mutări să ajute stafful tehnic în tentativa de a transfera jucătorii doriți.
De la United vor pleca în această vară, liberi de contract, Phil Jones, Axel Tuanzebe, Ethan Galbraith și Di'Shon Bernard. Foarte posibil și De Gea, aflat la rândul său la final de înțelegere cu "diavolii", să părăsească Old Trafford, dar în cazul lui nu s-a luat o decizie finală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo