Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un suporter al lui Everton a marcat în amicalul cu formația lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 30/07/2022 la 12:54 GMT+3

Everton a învins, aseară, în amicalul cu Dinamo Kiev. Echipa din Premier League s-a impus categoric, scor 3-0, în duelul cu formația lui Mircea Lucescu, însă protagonistul a fost Paul Stratton. Suporterul lui Everton a fost chemat să execute un penalty împotriva ucrainenilor. Paul a devenit un erou pentru că a ajutat refugiații din Ucraina în timpul invaziei ruse.

Stratton

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Răzvan Rădulescu
Everton se află încă în pre-sezon, iar echipa antrenată de Frank Lampard a întâlnit Dinamo Kiev într-un meci de pregătire. Everton s-a impus cu 3-0 pe Goodison Park. Deși a pierdut, formația antrenată de românul Mircea Lucescu este calificată în turul al treilea din Champions League, unde va evolua împotriva lui Sturm Graz, vicecampioana Austriei.
Citește și:

Supriză pentru un suporter al lui Everton, chemat să execute un penalty

În meciul amical intitulat "Meci pentru pace", un suporter înfocat al lui Everton a fost adus pe gazon pentru a executa o lovitură de la 11 metri. Astfel, clubul din Merseyside a decis să îl răsplătească pe Paul Stratton pentru faptele caritabile pe care le-a făcut la adresa oamenilor din Ucraina, țară afectată de război.
Paul a reușit să înscrie în poarta apărată de Nescheret, iar fanul lui Everton a sărbătorit cu emoție, alături de fanii "caramelelor". Paul Stratton a fost îmbrățișat, pe rând, de toți jucătorii formației antrenate de legendarul Frank Lampard. Trebuie spus că reușita fanului nu a fost consemnată pe tabela de scor, fiind doar un gest care să răsplătească modul în care i-a ajutat pe ucraineni în ultima jumătate de an.

McNeil, dublă pentru Everton

Pe lângă momentul inedit din timpul meciului, Everton s-a bucurat și de o victorie clară în ultimul meci de pregătire înaintea startului de sezon. Starul lui Everton, Dominic Calvert-Lewin, a deschis scorul în minutul 4, iar noul transfer de la Burnley, Dwight McNeil, a reușit dubla în decurs de cinci minute.
Cotat la 18 milioane de euro de către site-ul de specialitate Transfermarkt, McNeil este cel mai recent transfer al lui Everton. Fotbalistul englez a venit de la Burnley săptămâna aceasta, pentru 24 milioane de euro.
A fost ultimul meci amical pentru Everton. Formația din Liverpool are un prim meci dificil în noul sezon din Premier League, sezon care debutează pe 5 august. Everton o înfruntă pe fosta echipă a lui Lampard, Chelsea.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo