Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#VOCE Secretul renașterii lui Marcus Rashford la Manchester United

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 11/02/2023 la 09:57 GMT+2

Mulți ar fi crezut că Manchester United va avea de suferit după plecarea starului Cristiano Ronaldo, de pe Old Trafford. Decizia lui ten Hag de a-l îndepărta pe portughez, se dovedește însă a fi cel mai bun lucru pentru echipă, Rashford redevenind omul numărul unu al diavolilor.

Manchester United's English striker Marcus Rashford celebrates after scoring the opening goal of the English Premier League football match between Arsenal and Manchester United at the Emirates Stadium in London on January 22, 2023

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Bogdan Șandru
După un sezon ratat în care United a terminat campionatul doar pe locul 6, conducerea a decis să înceteze colaborarea cu Ralf Rangnick, căruia i se termina contractul de interimar. El fusese adus la finalul lui 2021 pentru șase luni, cu opțiunea de prelungire, însă șefii lui Manchester nici nu au luat în considerare această posibilitate. Sub comanda neamțului, de la un titular incontestabil, Rashford devenise mai mult un jucator de lot, începând a titular în doar 9 partide din 24 în Premier League.
Jurnaliștii englezi pretind faptul că Rangnick nu a reușit să-și dea seama de ce Rashford era foarte bun la antrenamente, dar dispărea total din meciurile oficiale. Aceștia susțin că neamțul a tras singur concluzia că internaționalul Angliei este pur și simplu incapabil să asculte instrucțiunile primite.
Erik ten Hag a fost adus la începutul acestui sezon, după performanțele avute cu Ajax. Acesta a câștigat, cu echipa din Amsterdam, trei titluri de campion și două cupe ale Țărilor de Jos, la care se mai adaugă și o semifinală de Uefa Champions League în sezonul 2018-2019.
După un start ezitant de campionat, cu două înfrângeri în primele două meciuri din actualul sezon de Premier League, olandezul se pare că a reușit să-și impună filizofia și să caștige vestiarul de partea sa. Un mare câștig pentru echipă a fost si revitalizarea lui Marcus Rashford, care și-a regăsit plăcerea de a juca.
Englezul venea după cel mai slab sezon al său din carieră, cu doar 5 goluri în 32 de meciuri de Premier League. Chinuit de ratarea penalty-ului din finala Campionatului European și totodată pierderea trofeului, Rashford a suferit și o accidentare la umăr, care l-a ținut departe de teren trei luni de zile, ratând începutul de sezon. Sub conducerea lui ten Hag, Rashford a avut nevoie de doar 8 meciuri pentru a-și egala performanța din sezonul trecut, dar acesta nu ajunsese nici pe departe la pontențialul maxim al formei sale.
Citește și:

Rashford descătușat după plecarea lui Ronaldo

Pe 21 noiembrie, clubul Manchester United a emis o delcarație prin care anunța că au ajuns la un acord comun cu Cristiano Ronaldo pentru rezilierea contractului. Acesta a declarat: ”O iubesc pe Manchester United și pe fanii ei, acest lucru nu se va schimba niciodată”. Cum poate s-a întâmplat și la Juventus, plecarea portughezului a venit ca o eliberare pentru mai mulți jucători, dar mai ales pentru copilul clubului, Marcus Rashford.
Marcus Rashford (R) celebrates with Cristiano Ronaldo
Acesta se află în cea mai bună formă, cu 13 goluri în 16 partide pentru Man United, la care se mai adugă și cele 3 goluri de la Cupa Mondială. În această perioadă senzațională, Rashford a devenit primul jucător a lui United care marchează în 7 partide consecutive, de la însuși Cristiano Ronaldo, în 2008.
Înainte de etapa 23, Manchester United ocupă poziția a 3a, cu 43 de puncte, fiind la 4 puncte de ocupanta locului 5, Tottenham. Duminică urmează să se deplaseze la Leeds, la doar patru zile de la meciul tur, jucat pe Old Trafford, meci care ar fi trebuit să se joace în etapa a 8a. Obiectivul diavolilor roșii pentru acest sezon rămâne clasarea în top 4, dar ten Hag urmărește cu multă atenție și disputa la titlu dintre Arsenal și Manchester City.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo