Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wolverhampton, cel mai scump transfer din istorie! Noua achiziție a fost și în vizorul lui Liverpool

Nicu Savin

Publicat 16/08/2022 la 13:05 GMT+3

Wolverhampton Wanderers, l-a transferat pe jucătorul portughez Matheus Nunes, de la Sporting Lisabona, pentru o sumă record pentru club, de 45 de milioane de euro, plus bonusuri în valoare de 5 milioane de euro.

Matheus Nunes of Portugal is tackled by Jeff Hendrick of Republic of Ireland

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Ioniță
Suma de transfer reprezintă clauza de reziliere a mijlocașului portughez, care mai avea o înțelegere valabilă cu Sporting până în 2026.
Valoarea transferului depășește astfel suma plătită de Wolves pentru Fabio Silva, de 40 de milioane de euro. Silva a fost transferat de la Porto în vara lui 2021, devenind, atunci, cel mai scump transfer din istoria clubului. Acum însă, cel mai scump transfer a devenit cel al lui Matheus Nunes.
Fotbalistul portughez a fost lăudat de mulți oameni din fotbalul mare, cel mai important fiind Pep Guardiola, care, după un meci din UEFA Champions League, l-a descris pe Nunes ca fiind unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume.
Nunes a ajuns la Sporting în iarna lui 2019, fiind transferat de la Estoril Praia pentru aproximativ un milion de euro. În timpul petrecut la Sporting, mijlocașul a câștigat un campionat al Portugaliei, două Cupe ale Ligii și o Supercupă a Portugaliei.
Citește și:

Liverpool a fost și ea interesată de Nunes

Înainte de transferul la Wolves, Matheus Nunes a fost dorit și de Liverpool
Portughezul a intrat în vizorul lui Jurgen Klopp din cauza multiplelor accidentări ale mijlocașilor din lotul vicecampioanei Angliei, interesul germanului fiind mult mai accentuat după accidentarea lui Thiago Alcantara, din meciul cu Fulham.
Atunci, potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, Liverpool era pregătită să facă o ofertă pentru mijlocaș, însă suma cerută de Sporting Lisabona a fost de aproximativ 60 de milioane de euro, mult mai mult decât Liverpool dorea să plătească pentru serviciile acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo