Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Acestea sunt favoritele la câștigarea Premier League în sezonul 2023/24

Ion Alexandru

Publicat 10/08/2023 la 12:53 GMT+3

Manchester City a cucerit titlul de campioană a Angliei în ultimele 3 sezoane, dar Arsenal a reușit să-și ridice considerabil nivelul în ultimul an. Cele mai galonate echipe din istoria campionatului englez, Manchester United și Liverpool s-au întârit considerabil în această vară, în timp ce rivalele londoneze Chelsea și Tottenham au lotul puternice și competitive.

Manchester City și Arsenal au un avans în lupta pentru titlu în Premier League. Sezonul 2023-2024 începe vineri

Credit imagine: Getty Images

Manchester City și Arsenal Londra sunt favorite principale să câștige Premier League în sezonul 2023-2024. Cele mai multe case de pariuri consideră că Liverpool este a treia favorită, în timp ce unele agenții îi acordă lui Manchester United acest statut.
Campionatul de fotbal al Angliei începe mâine, dar sezonul s-a deschis oficial pe 6 august, o dată cu finala Community Shield. În Supercupă s-au întâlnit chiar Manchester City și Arsenal, trofeul fiind cucerit de „tunari”, după loviturile de departajare. Echipa antrenată de Pep Guardiola a deschis scorul în minutul 77, prin Cole Palmer, iar Arsenal a egalat în cel de-al 11-lea minut adițional, prin Leandro Trossard. „Cetățenii” Kevin De Bruyne și Rodri au ratat de la punctul cu var.

"Cetățenii" și-au întărit defensiva

Manchester City are lotul cel mai valoros dintre echipele care participă în ediția 2023-2024 a primei ligi engleze. Campioana en-titre este cotată la 1,25 miliarde de euro, cel mai scump jucător fiind atacantul norvegian Erling Haaland (180 de milioane de euro), care este și câștigătorul titlului de golgheter în ediția 2022-2023. Al doilea jucător în topul valorii este mijlocașul Phil Fodden (110 milioane de euro), produs chiar de academia clubului.
În această vară, „cetățenii” l-au adus pe fundașul central croat Josko Gvardiol (21 de ani) de la RB Leipzig, plătind 90 de milioane de euro, cu 15 milioane peste cota de piață. Un alt transfer notabil este cel al mijlocașului central Mateo Kovacic, de la Chelsea, pentru 29 de milioane de euro. Așadar, Pep Guardiola și-a consolidat defensiva.
Cea mai importantă plecare este a mijlocașului central Ilkay Gundogan, care a mers la FC Barcelona. City a luat 35 de milioane de euro de la Al-Ahli pentru mijlocașul ofensiv Riyad Mahrez.

Arsenal a realizat cel mai scump transfer

Lotul vicecampioanei Arsenal este apropiat ca valoare. Jucătorii antrenați de Mikel Arteta valorează în total 1,2 miliarde de euro. Cel mai bine cotat este mijlocașul ofensiv Bukayo Saka (21 de ani, 120 de milioane de euro). Mijlocașul ofensiv norvegian Martin Odegaard (24 de ani) și mijlocașul defensiv Declan Rice (24 de ani) sunt evaluați la 90 de milioane.
Rice a fost adus în această vară de la West Ham United, suma de transfer fiind 116,6 milioane de euro (cu 26,6 milioane peste cota de piață), una record la nivel internațional. „Tunarii” au mai plătit 75 de milioane pe Kai Havertz (mijlocaș ofensiv venit de la Chelsea) și 40 de milioane pe Jurrien Timber (fundaș central adus de la Ajax).
La capitolul plecări este un singur nume important: mijlocașul defensiv elvețian Granit Xhaka s-a transferat la Bayer Leverkusen, pentru 15 milioane de euro.

Jurgen Klopp caută prospețime în atac

Liverpool este pe locul 6 în topul valorii. Jurgen Klopp antrenează un lot cotat la 794,8 milioane de euro. Cel mai scump jucător este mijlocașul ofensiv columbian Luis Diaz (26 de ani), evaluat la 75 de milioane de euro. „Cormoranii” au avut un sezon 2022-2023 sub așteptări, după plecarea lui Sadio Mane și prestațiile palide ale lui
. Egipteanul se află într-un regres continuu. De la 150 de milioane de euro, cât valora în 2019, a ajuns la 65 de milioane.
Mohamed Salah
Klopp a simțit că este nevoie de prospețime în ofensivă, astfel că în această vară au fost aduși mijlocașul ofensiv ungur Dominik Szoboszlai (de la RB Leipzig, pentru 70 de milioane de euro) și mijlocașul central argentinian Alexis MacAllister (de la Brighton, pentru 42 de milioane de euro).
„Cormoranii” au încasat 60 de milioane de euro pentru transferurile mijlocașului ofensiv brazilian Fabinho la Ittihad (46 de milioane) și mijlocașului central Henderson la Al-Ettifaq (14 milioane). Tot în Arabia Saudită (la Al-Ahli) a plecat și atacantul brazilian Firmino.
Rămâne de văzut cine va sărbători pe 19 mai 2024, atunci când se va trage concluzia celei de-al 32-lea sezon al Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo