Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal a "călcat strâmb" în lupta pentru titlu! Manchester City e lider solitar în Premier League

Nicu Savin

Actualizat 15/04/2024 la 09:13 GMT+3

Arsenal a pierdut acasă cu Aston Villa, scor 0-2, și a ratat șansa de a reveni pe primul loc în Premier League. Liverpool a pierdut astăzi cu Crystal Palace, astfel că etapa a fost ideală pentru Manchester City, care e lider solitar și echipa lui Guardiola depinde numai de ea pentru a-și apăra titlul.

Arsenal's Norwegian midfielder #08 Martin Odegaard (L) vies with Aston Villa's Belgian midfielder #08 Youri Tielemans (C) during the English Premier League football match between Arsenal and Aston VIlla at the Emirates Stadium

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a pierdut surprinzător acasă cu Crystal Palace, scor 0-2, iar Arsenal avea ocazia să se distanțeze la 3 puncte de echipa lui Klopp și să devină lider solitar în Premier League. Partida cu Bayern Munchen din Champions League a lăsat, însă, urme serioase, iar "tunarii" au făcut un meci modest cu Aston Villa și au pierdut lamentabil, scor 0-2.
Arsenal a fost echipa mai bună în prima jumătate de oră, dar Havertz și Gabriel Jesus au irosit două ocazii mari de a deschide scorul. Odată cu apropierea pauzei, oaspeții au început să-și arate colții în atac, Watkins lovind bara în minutul 39.
Saka a ratat ultima ocazie a primei părți în minutul 41 și la vestiare s-a intrat cu tabela nemodificată. În partea secundă, Arsenal a încercat să pună stăpânire pe joc, dar lipsa de luciditate a caracterizat jocul formației lui Arteta din ce în ce mai mult. Aston Villa a prins curaj și a început să atace mai insistent.

Arsenal - Aston Villa 0-2 | "Tunarii" pierd teren în lupta pentru titlu în Premier League

În minutul 62, Youri Tielemans a șutat superb din afara careului, însă mingea a lovit bara transversală și apoi a ricoșat în cea laterală. Arsenal nu a mai scăpat basma curată în minutul 84, când Lucas Digne a centrat perfect pentru Leon Bailey, iar jamaicanul l-a învins pe Raya cu un șut din apropierea porții.
Arsenal s-a aruncat cu disperare în atac, dar la doar 3 minute distanță a mai încasat o lovitură. Watkins a scăpat singur cu portarul advers și a dublat avanatjul oaspeților, iar meciul era jucat.
S-a terminat 0-2 și Arsenal ratează o șansă uriașă de a rămâne favorită în lupta pentru câștigarea titlului în Premier League. Nimic nu e deocamdată pierdut pentru "tunari", dar cu siguranță există multe regrete pentru rezultatul de azi. Etapa din acest week-end a fost perfectă pentru Manchester City, care ieri s-a distrat cu Luton (5-1), a urcat pe primul loc și a rămas acolo. "Cetățenii" au două puncte peste Arsenal și Liverpool, astfel că sunt la mâna lor pentru a triumfa pentru al 4a-lea an la rând în cel mai tare campionat din lume.
Cele 3 candidate la titlu mai au de jucat câte 5 partide în acest sezon. Sătpămâna viitoare, City nu va evolua în Premier League, pentru că va juca semifinala din FA Cup cu Chelsea. Astfel, Arsenal și Liverpool pot depăși provizoriu echipa lui Guardiola, dacă vor câștiga în week-end-ul următor duelurile din deplasare cu Wolverhampton, respectiv Fulham.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo