Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aston Villa e pe val în Premier League! După City, trupa lui Emery o învinge și pe Arsenal! McGinn i-a răpus pe "Tunari"

Irina Aldea

Publicat 09/12/2023 la 21:32 GMT+2

Arsenal nu a reușit să obțină niciun punct pe terenul vecinei de clasament, Aston Villa, în etapa cu numărul 16 din Premier League. Dacă ar fi învins trupa lui Unai Emery, "Tunarii" ar fi urcat pe locul 1 în clasament, depășind Liverpool.

John McGinn, Aston Villa

Credit imagine: Getty Images

Vicecampioana din sezonul trecut, Arsenal, a ratat o șansă mare de a urca pe locul 1 în clasament. "Tunarii" au cedat în fața vecinei de clasament, Aston Villa, scor 0-1, în etapa cu numărul 16 din Premier League. Fără a beneficia de sfaturile lui Arteta, suspendat, fotbaliștii lui Arsenal au avut o evoluție ștearsă pe Villa Park.
Mijlocașul scoțian John McGinn a deschis scorul încă din minutul 7 pentru gazde, anunțând un meci disputat. Deși o replică a lui Arsenal era așteptată rapid pe Villa Park, aceasta nu a mai venit deloc, reușita lui McGinn dovedindu-se esențială în economia partidei. Aston Villa a bifat a 15-a victorie consecutivă pe teren propriu, marcând o premieră în istoria clubului. În urmă cu o etapă, trupa lui Unai Emery învingea pe teren propriu campioana din Premier League, Manchester City.
În minutul 90, Kai Havertz a trimis mingea în poartă, însă golul a fost anulat pe motiv de henț, scorul rămânând 1-0 pentru gazde. În urma acestui rezultat, Arsenal rămâne pe locul 2, la un punct în spatele liderului Liverpool. Podiumul este completat de Aston Villa, cu 35 de puncte după 16 meciuri disputate. Pentru Arsenal urmează duelul din grupele UEFA Champions League cu PSV, pentru ca mai apoi să mai joace cu Brighton (acasă), Liverpool (în deplasare), West Ham (acasă) și Fulham (în deplasare) în acest an calendaristic.
CITEȘTE ȘI:

Aston Villa – Arsenal 1-0 | Echipele de start:

  • Aston Villa (4-4-1-1): Martinez - Konsa, Diego Carlos, Pau Torres, Digne - Bailey, Kamara, Douglas Luiz, McGinn - Tielemans – Oatkins. Rezerve: Marschall, Cash, Dendoncker, Diaby, Duran, Lenglet, Moreno, Ramsey, Zaniolo. Antrenor: Unai Emery
  • Arsenal (4-3-3): Raya - White, Saliba, Gabriel, Zinchenko - Odegaard, Rice, Havertz - Saka, Gabriel Jesus, Martinelli. Rezerve: Ramsdale, Cedric, Elneny, Jorginho, Kiwior, Nelson, Nketiah, Trossard, Walters. Antrenor: Mikel Arteta (suspendat). Antrenor pe margine: Albert Stuivenberg.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo