Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Biograful lui Guardiola a dezvăluit unde nu va antrena catalanul niciodată: "Există o respingere"

Nicu Savin

Publicat 26/12/2023 la 14:39 GMT+2

Pep Guardiola mai are un și jumătate de contract cu Manchester City și deocamdată nu se știe ce drum va lua managerul ulterior. Marte Perarnau, autorul mai multor cărți biografice despre Guardiola, este convins că acesta nu va ajunge niciodată la naționala Spaniei, pentru că Federația nu se va gândi niciodată la el din cauza modului în care e perceput antrenorul în Peninsulă.

Pep Guardiola, Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Pep Guardiola este unul dintre cei mai mari antrenori din istoria fotbalului, iar faptul că are numai 52 de ani creează impresia că mai poate obține cel puțin atâtea succese câte a obținut în cariera sa de până acum. Managerul mai are contract cu Manchester City până în vara lui 2025 și deocamdată a refuzat să ofere vreun indiciu despre viitorul său.
Totuși, Guardiola nu a ascuns niciodată că ar vrea să antrenze o echipă națională la un Campionat Mondial, astfel că toate Federațiile cu pretenții din lume visează să-l aibă pe bancă. E greu de anticipat ce va prefera Guardiola dacă va avea mai multe oferte de acest gen, dar e sigur că nu va ajunge niciodată selecționerul Spaniei.
Cel puțin asta susține Marti Perarnau, autorul a 3 cărți despre cariera de antrenor a lui Guardiola. Recent, biograful a lansat cartea "God Save Pep", care prezintă activitatea antrenorului la Manchester City și cu această ocazie a dezvăluit că nu vede cum Pep ar putea ajunge vreodată pe banca Spaniei.

Pep Guardiola nu va antrena niciodată naționala Spaniei, susține biograful său

Asta nu pentru că nu ar avea valoare, dar în Peninsula Iberică există un resentiment social față de actualul manager al lui City. Chiar dacă nu a spus clar despre ce e vorba, cu siguranță Perarnau s-a referit la atașamentul lui Guardiola față de Catalunya, acesta fiind considerat un susținător în taină al independenței provinciei față de Spania. Perarnau crede că Guardiola nici măcar nu va avea vreodată ofertă de la Federația Spaniolă, pentru că și oamenii de acolo știu că un asemenea scenariu ar genera multe polemici.
"Nu cred că există vreun motiv sportiv pentru care Guardiola nu va antrena naționala Spaniei, dar există unul social. Cred că l-aș exclude mai mult din motive sociale. Există o respingere evidentă, există o parte foarte semnificativă a poporului spaniol care gândește altfel decât Pep și, prin urmare, există o respingere, dar este ceva social. Nu cred că este politic. Nici nu cred că ar putea intra vreodată în planurile Federației Spaniole, dar din același motiv. Ar provoca un conflict inutil și pentru o parte și pentru cealaltă. De ce să vrei să intri în mizeria aia? Așa văd lucrurile", a spus Perarnau, citat de Marca.
Perarnau îl cunoaște foarte bine pe Guardiola, deoarece a petrecut mult timp în jurul său în perioadele când lucra la cărțile despre cariera catalanuluu De aceea, declarațiile sale sunt cât se poate de credibile. În aceste condiții, șansele unor alte Federații de a-și asigura serviciile lui Guardiola sunt foarte mari, dacă acesta va dori într-adevăr să facă pasul către o echipă națională. Presa engleză consideră că Guardiola ar putea ajunge pe banca Angliei, după ce Gareth Southgate va pleca, cel mai probabil în vara viitoare, dacă nu va reuși să câștige titlul european.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo