Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai bine plătit jucător din istoria lui Arsenal! Havertz, pariul "tunarilor"

Romeo Ene

Publicat 02/07/2023 la 17:09 GMT+3

Kai Havertz a semnat în această vară cu Arsenal, fiind transferat de la Chelsea pentru 70 de milioane de euro, iar germanul a devenit cel mai bine plătit jucător din istoria "tunarilor".

Kai Havertz wechselt zum FC Arsenal

Credit imagine: Getty Images

Mijlocașul ofensiv va evolua în următoarele 5 sezoane la Arsenal și va încasa un salariu anual de 20 de milioane de euro, conform Bild. Doar Mesut Ozil a avut un salariu asemănător cu Havertz atunci când evolua pentru Arsenal, câștigând 18,5 milioane de euro pe sezon, însă mai puțin decât Havertz.
Havertz va purta tricoul cu numărul 29, număr pe care l-a avut la Leverkusen și Chelsea. A jucat 3 ani pentru Chelsea, alături de care a câștgiat un trofeu UEFA Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.
A marcat 32 de goluri în 139 de meciuri pentru Chelsea, sub comanda a 4 manageri diferiți. Thomas Partey este al doilea cel mai bine plătit jucător de la Arsenal, conform sursei menționate, dar acesta câștigă în jur de 12 milioane de euro pe an.
Atacantul a devenit al doilea cel mai scump jucător din istoria clubului de pe Emirates. Recordul îi aparține lui Nicolas Pepe, transferat de la Lille pentru 80 de milioane de euro, în 2019.
CITEȘTE ȘI:

Kai Havertz, încântat că a ajuns la Arsenal

Acesta vorbește despre noua provocare din cariera sa și dezvăluie motivele pentru care a fost foarte încântat de transferul la echipa lui Mikel Arteta, subliniind că participarea în Champions League în sezonul viitor a fost un aspect care a contat în decizia sa.
"Acest transfer este foarte interesant pentru mine personal. Sunt atât de bucuros să mă alătur acestui club uimitor, ce are o istorie atât de bogată și sper că putem realiza multe lucruri mari. Am putut vedea mentalitatea de familie pe care o are echipa pe teren, dar cred că o au și în afara terenului. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care a fost atât de greu să joc împotriva lui Arsenal.
Cred că Liga Campionilor este o competiție specială și cred că fiecărui jucător de fotbal îi place să joace acolo. Am fost norocos să câștig trofeul și, pentru mine, a fost cel mai bun sentiment pe care l-am avut vreodată.", a spus Havertz în interviul pe care l-a acordat probabil pentru site-ul oficial al lui Arsenal.
Kai Havertz s-a lansat în fotbalul mare la Bayer Leverkusen, club la a cărei Academie a ajuns la o vârstă fragedă. În 2016 a făcut pasul la echipa mare a "aspirinelor", la numai 17 ani, și după 4 ani pe Bay Arena a fost cumpărat de Chelsea pentru 80 de milioane de euro. Momentul de apogeu al carierei germanului a fost finala Champions League din 2021, când a marcat golul londonezilor în finala cu Manchester City (1-0), aducând astfel a doua "urecheată" în vitrina clubului de pe Stamford Bridge.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo