Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cifrele dezastrului ofensiv de la United, înainte de derby-ul cu City. 76 de șuturi la poartă, un singur gol

Andrei Nicolae

Publicat 29/10/2023 la 11:45 GMT+2

Manchester United și Manchester City se întâlnesc în această după-amiază pe Old Trafford, iar toate statisticile sugerează o victorie a "cetățenilor". Înainte de derby, jurnaliștii britanici au descoperit cât de ineficienți sunt fotbaliștii din ofensiva lui Erik ten Hag, care au înscris un singur gol din 76 șuturi trimise spre poartă în acest sezon.

Marcus Rashford connaît un début de saison difficile à Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Manchester United-Manchester City este un derby care ar trebui să fie echivalent cu spectacolul și cu o luptă de orgolii, însă formația de pe Old Trafford nu a mai făcut show de destul de mult timp. Elevii lui Ten Hag au obținut victorii la limită în ultimele meciuri, fără să se bazeze aproape deloc pe fotbalitșii din ofensivă, care nu au ieșit "la rampă".
Oamenii din față ai lui United au arătat carențe în startul de sezon, iar ineficiența lor a fost analizată în detaliu de jurnaliștii de la Independent. Ten Hag a folosit în noua stagiune diverși jucători de profil ofensiv, fiind nevoit să facă și câteva schimbări în anumite meciuri.
Astfel, oamenii de bază din atacul lui United au fost Marcus Rashford, Rasmus Hojlund, Anthony Martial, Alejando Garnacho și Antony. Cei cinci jucători din ofensiva "diavolilor" sunt "pe foaie" extrem de valoroși, însă în startul sezonului actual nu și-au arătat deloc calitățile, din contră, au fost extrem de ineficienți.
Citește și:

Oamenii din ofensiva lui United au înscris un singur gol în startul de sezon

Din cele 11 goluri marcate de Manchester United în primele nouă etape, unul singur a venit din partea unuia dintre cei cinci jucători de profil ofensiv. Marcus Rashford a fost cel care a marcat pentru echipa de pe Old Trafford în înfrângerea cu Arsenal. Restul de patru oameni din atac nu au reușit încă să marcheze niciun gol, în condițiile în care cu toții au șutat spre poartă.
Statistica realizată arată că cei cinci fotbaliști ai lui Ten Hag au înscris în startul de sezon un singur gol, din 76 șuturi trimise spre spațiul porții, marcând astfel o șansă de doar 1,31% de a marca. Rashford a trimis 33 de șuturi, Antony 16, Garnacho 13, Hojlund 11, iar Martial a fost cel mai puțin activ, cu doar trei șuturi.
Din cele 76 de șuturi, doar 15 au fost cadrate pe poartă, un procent de 29.4%, care o plasează pe United pe locul opt într-un clasament al procentajelor al șuturilor pe poartă, din șuturi spre cadrul porții. Dezastrul ofensiv de la United poate fi demonstrat și prin faptul că golgheterul echipei este Scott McTominay, cu trei goluri, scoțianul fiind un mijlocaș de profil defensiv care nu a prins foarte multe minute, comparativ cu oamenii de atac ai lui Ten Hag.
Toate aceste cifre realizate de britanici vin chiar înainte de derby-ul orașului Manchester, când United dă peste echipa lui City, cu doi oameni "letali" de atac. Erling Haaland a marcat în startul de sezon nouă goluri, de nouă ori mai mult decât cei cinci jucători ai lui Ten Hag, iar Julian Alvarez are și el patru reușite în noul sezon.
Astfel, rămâne de văzut pe cine se va baza United în startul de sezon în compartimentul ofensiv, în derby-ul de pe Old Trafford, care are loc astăzi, de la ora 17:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo