Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

City a tremurat la Luton, dar a luat cele 3 puncte și a ieșit din criză! Chelsea, în cădere liberă

Nicu Savin

Publicat 10/12/2023 la 18:01 GMT+2

Manchester City a câștigat la limită duelul din deplasare cu Luton Town, scor 2-1, în etapa a 16-a din Premier League. Echipa lui Guardiola a revenit de la 0-1 și a oprit seria negativă. Într-un alt meci jucat la aceeași oră, Chelsea a cedat cu 0-1 pe terenul lui Everton și echipa lui Pochettino a ajuns la 7 eșecuri în acest sezon.

Jack Grealish of Manchester City celebrates scoring the 2nd goal during the Premier League match between Luton Town and Manchester City at Kenilworth Road on December 10, 2023 in Luton, England

Credit imagine: Getty Images

Manchester City s-a deplasat pe terenul lui Luton Town după 3 remize și un eșec în ultimele 4 meciuri din Premier League, serie care nu a mai fost înregistrată niciodată în era Guardiola, iar campioana era obligată să câștige pentru a depăși perioada de criză.
"Cetățenii" au fost obligați să o facă fără Erling Haaland, care nu a făcut parte din lot, Guardiola confirmând înainte de meci că norvegianul a suferit o accidentare și nu se știe când va reveni. Absența golgheterului s-a văzut în jocul lui City, care a a avut o prestație slabă în prima repriză pe zona ofensivă. Mai mult, apărarea "cetățenilor" a cedat în al doilea minut al prelungirilor, când Elijah Adebayo a deschis scorul cu o lovitură de cap, în urma unei centrări perfecte a lui Townsend. A fost al 4-lea gol marcat de atacantul de 25 de ani în acest sezon, din tot atâtea șuturi pe poartă, o eficacitate rară la un asemenea nivel.
Aflată cu spatele la zid, City a forțat cu toate liniile încă din startul reprizei secunde și în cele din urmă diferența de valoare s-a văzut și pe tabelă. Bernardo Silva a egalat în minutul 62 cu un șut impecabil la colțul lung, iar la 3 minute distanță Grealish a adus liniștea în tabăra "cetățenilor", finalizând elegant o centrare primită de la Julian Alvarez.
Meciul nu a fost în continuare ușor pentru oaspeți, dar aceștia nu au mai greșit în apărare și s-a terminat 1-2, rezultat care aduce o gură serioasă de oxigen pe Etihad, înaintea unei perioade foarte aglomerate, în care nu se poate câștiga titlul în Premier League, dar cu siguranță se poate pierde.
În urma succesului de azi, City și-a consolidat poziția a 4-a în Premier League și s-a apropiat la 4 puncte de liderul Liverpool. Pe locurile 2 și 3 sunt Arsenal și Aston Villa, la 1, respectiv două puncte, de prima clasată. Pentru City urmează un meci cu Steaua Roșie Belgrad în Champions League, unul fără vreo miză pentru englezi, iar la finalul săptămânii viitoare trupa lui Guardiola va primi vizita celor de la Crystal Palace.

Chelsea, al 7-lea eșec al sezonului în Premier League! Fulham a dat de pământ cu West Ham

De la aceeași oră cu Luton - City s-au mai jucat alte două partide. Pe Goodison Park, Everton a primit vizita lui Chelsea, iar echipa lui Sean Dyche s-a impus cu 2-0 și a ajuns la 3 victorii consecutive în Premier League, ieșind deja din zona locurilor retrogradabile, în ciuda depunctării primite pentru încălcarea fair-play-ului financiar. "Caramelele" au deschis scorul prin Abdoulaye Doucoure în minutul 52, iar Lewis Dobbin a stabilit scorul final în al doilea minut suplimentar.
Pentru Chelsea a fost al 7-lea eșec stagional și al 3-lea în ultimele 4 runde, iar echipa lui Pochettino rămâne în jumătatea inferioară a clasamentului, pe locul 11, mai aproape de retrogradare decât de locurile care duc în Champions League.
La Londra, Fulham a obținut o victorie incredibilă împotriva lui West Ham United, cel puțin prin proporțiile scorului. Echipa lui Marco Silva s-a impus cu 5-0, grație reușitelor semnate de Jimenez (22), Willian (31), Adarabyoio (40), Wilson (60) și Carlos Vinicius (89). A fost a 3-a victorie în ultimele 4 etape pentru Fulham, care a urcat până pe locul 10 în clasament.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol