Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City - Brentford 1-0 | Haaland a marcat golul de 3 puncte și a bifat o performanță uluitoare

Nicu Savin

Publicat 20/02/2024 la 23:25 GMT+2

Manchester City s-a impus cu 1-0 în duelul de acasă cu Brentford, într-un meci restanță din etapa a 18-a din Premier League. Unicul gol al meciului a fost marcat de Erling Haaland în repriza secundă. Brentofrd era singura echipă în fața căreia Haaland nu înscrisese de când a ajuns în Premier League, astfel că norvegianul a bifat astfel o performanță rară.

Erling Haaland of Manchester City scores his team's first goal during the Premier League match between Manchester City and Brentford FC.

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a pierdut două puncte mari cu Chelsea în week-end-ul trecut și echipa lui Guardiola era obligată să câștige restanța cu Brentford pentru a rămâne în coasta liderului Liverpool. "Cetățenii" nu au fost la un nivel deosebit, dar au reușit să ia toate punctele și lupta pentru titlu e mai aprigă ca niciodată.
În prima repriză, City a jucat modest, iar obișnuita dominare a adversarului a produs puține ocazii. Cea mai mare a apărut în minutul 34, când Walker a centrat ideal pentru Bernardo Silva, dar lovitura de cap a portughezului s-a dus alături.
Gazdele nu doar că nu au găsit drumul spre gol în primele 45 de minute, dar era să intre în dezavantaj la vestiare. În minutul 43, Frank Onyeka s-a înălțat peste toți fundașii adverși și a trimis cu capul periculos, dar Ederson a fost atent și a reținut.

Manchester City - Brentford 1-0 | Haaland, gol de 3 puncte

În partea secundă, meciul s-a jucat după aceleași coordonate, cu City având controlul total și punând presiune, dar fără a-și crea ocazii foarte mari. Oaspeții au încercat rareori să ducă mulți oameni în jumătate adversă, iar un astfel de moment le-a fost "fatal". În minutul 72, gazdele au recuperat o minge în propria jumătate, mingea a ajuns la Alvaraz, care i-a pasat lui Haaland. Norvegianul a profitat de alunecarea unui fundaș al londonezilor și a scăpat singur cu portarul, pe care l-a învins cu un șut plasat.
A fost primul gol marcat de Haaland în poarta lui Brentford, ceea ce înseamnă că atacantul lui City a înscris împotriva tuturor celor 21 de adversari pe care i-a întâlnit în Premier League. În istoria competiției, doar Harry Kane se mai poate mândri cu o asemenea performanță, dintre fotbaliștii care au jucat contra a cel puțin 3 echipe diferite. Fostul vârf al lui Spurs are cel puțin un gol în poarta tuturor celor 32 de echipe împotriva cărora a jucat.
La adăpostul avantajului minim, cei de la City au gestionat fără probleme finalul de meci și nu le-au permis adversarilor să-și creeze vreo oportunitate clară de a egala. Haaland a mai marcat o dată în minutul 78, dar reușita sa a fost anulată pentruun off-side la Walker, cel care îi pasase ideal.
Foden a ratat o ocazie rarisimă în primul minut al prelungirilor și s-a terminat 1-0. În urma acestui rezultat, Manchester City a urcat pe locul doi, cu un punct peste Arsenal și cu unul mai puțin decât liderul Liverpool. Astfel, lupta în 3 pentru câștigarea titlului se anunță pasionantă. În etapa a 26, Liverpool va juca acasă cu Luton Town (miecruri seara), City se va deplasa la Bournemouth, iar Arsenal pare a avea cel mai greu meci, acasă cu Newcastle.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo