Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată echipa anului în Premier League? Arsenal și City domină + Erling Haaland, jucătorul sezonului

Andrei Nicolae

Publicat 30/08/2023 la 10:40 GMT+3

Noul sezon din Premier League a început, însă echipele și jucătorii de top au avut ocazia să își aducă aminte de prestațiile din stagiunea precedentă la gala Asociației de Fotbaliști Profesioniști (PFA). Echipa anului din Premier League a fost dezvăluită, la pachet cu cel mai bun jucător și cel mai valoros tânăr fotbalist.

Arsenal w tym sezonie nie znalazł sposobu na pokonanie Manchesteru City

Credit imagine: Eurosport

Gala celor de la PFA a marcat o premiere a prestațiilor jucătorilor din sezonul trecut, pentru care au fost nominalizați la echipa anului în Premier League. Fotbaliștii din campionatul englez au fost votați de proprii colegi din competiția internă, iar rezultatele au fost unele destul de previzibile.
Manchester City și Arsenal, cele două echipe care s-au luptat la titlu până în ultimele etape în sezonul trecut, au dat aproape toată echipa, doar Harry Kane și Kieran Trippier fiind cei exceptați. Portarul echipei anului în Premier League a fost ales Aaron Ramsdale, un om providențial pentru Mikel Arteta, care a reușit să își mențină poarta intactă în 14 meciuri din sezonul trecut în Anglia.
În linia de fund, perechea de fundași centrali este 100% "cetățeană", cu Ruben Dias și John Stones, iar în flancuri William Saliba și Kieran Trippier și-au făcut apariția. La mijloc, echipa anului în Premier League are doi "magicieni", unul de la City, respectiv Kevin de Buryne, iar celălalt de la Arsenal, și anume Martin Odegaard. Jucătorul care completează linia mediană în partea defensivă este Rodri, eroul lui Guardiola din finala Ligii Campionilor.
Citește și:

Cine este fotbalistul anului în Premier League

Atacul echipei anului este format din Bukayo Saka și Harry Kane, care au fost puși în bandă, iar drept vârf nu a putut fi numit nimeni altcineva decât Erling Haaland, cel care a doborât recordul pentru cele mai multe goluri în era Premier League.
Fotbalistul norvegian, care a marcat de 36 de ori sezonul trecut și a oferit de asemenea și opt pase decisive, nu a plecat acasă doar cu prezența în echipa anului în Premier Leauge, ci a obținut și un alt trofeu. Atacantul lui Guardiola a fost numit cel mai bun fotbalist al anului, după prestațiile sale care au ajutat-o pe City să cucerească al treilea titlu la rând.
Dacă în cazul acestui trofeu un fotbalist de la Manchester City s-a dovedit a fi câștigător, în cazul titulaturii de cel mai bun tânăr jucător lucrurile au stat diferit. Aici, Arsenal l-a dat pe Bukayo Saka, jucătorul de 21 de ani la momentul actual care a înregistrat sezonul trecut 14 goluri și 11 pase decisive, fiind un jucător de bază în cursa "tunarilor" spre titlu la o vârstă atât de fragedă.
  • Echipa anului în Premier League: Ramsdale (Arsenal) - Trippier (Newcastle), Dias (Man. City), Stones (Man. City), Saliba (Arsenal) - Rodri (Man. City), De Bruyne (Man. City), Odegaard (Arsenal) - Haaland (Man. City), Kane (Tottenham), Saka (Arsenal)
  • Fotbalistul anului în Premier League: Erling Haaland (Man. City)
  • Cel mai bun tânăr fotbalist al anului în Premier League: Bukayo Saka (Arsenal)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo