Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată un top al antrenorilor lui Manchester United în era post-Ferguson. Unde se clazează Erik ten Hag

Andrei Nicolae

Publicat 12/11/2023 la 11:35 GMT+2

Manchester United a învins-o sâmbătă pe Luton Town în campionat, însă echipa trece per total printr-o perioadă destul de dificilă, în care nu au arătat un joc foarte solid. În ciuda rezultatelor sub așteptări din actualul sezon, Erik ten Hag, tehnicianul formației de pe Old Trafford, ocupă un loc surprinzător într-o ierarhie a antrenorilor "diavolilor" din era post-Alex Ferguson.

rik ten Hag, Manager of Manchester United, applauds fans following the Premier League match between Manchester United and Brentford FC.

Credit imagine: Getty Images

Manchester United nu a mai fost cu siguranță aceeași echipă după ce Alex Ferguson a părăsit "teatrul viselor", iar antrenorii care au urmat pe banca "diavolilor" nu s-au ridicat neapărat la așteptările suporterilor. Cea mai titrată echipă din campionatul englez a avut numeroși antrenori în ultimii 10 ani, după ce Sir Alex s-a despărțit de club.
Printre aceștia s-au numărat David Moyes, Louis van Gaal, Jose Mourinho, Ole Gunnar Solskjaer sau acum Erik ten Hag. Deși tehnicienii respectivi aveau un renume când au ajuns în Anglia, aceștia nu au obțintut rezultatele dorite pe Old Trafford.
Ultimul exemplu este Ten Hag, actualul antrenor al formației "diavolilor", care trece printr-o perioadă destul de grea în startul noii stagiuni. United are șapte victorii și cinci înfrângeri în Premier League, însă anumite succese nu au fost neapărat bazate pe un joc foarte bun al fotbaliștilor din Manchester.
În Liga Campionilor, lucrurile stau și mai rău pentru elevii lui Ten Hag, care au pierdut trei dintre cele patru meciuri disputate până acum, având o singură victorie și șanse mici la calificare în optimile competiției.
Citește și:

Erik ten Hag, clasare-surpriză într-un top al antrenorilor din era post-Ferguson

Sâmbătă, Manchester United a reușit să treacă de nou promovata Luton Town la limită, învingând cu 1-0. Acel meci de pe Old Trafford a marcat partida cu numărul 50 din campionat pentru Ten Hag de când a preluat formația de pe Old Trafford.
După atingerea acestei borne, jurnaliștii englezi au vrut să vadă câte puncte au obținut toți antrenorii din Manchester din era post-Ferguson, după ce au atins 50 de partide în Premier League. Rezultatele s-au dovedit ușor surprinzătoare, ținând cont de rezultatele slabe din prima parte a stagiunii actuale.
Erik ten Hag conduce acest clasament antrenorilor lui United din era post-Ferguson, cu 96 de puncte strânse după primele 50 de meciuri. Pe locul secund e Jose Mourinho, la un punct distanță, iar podiumul este completat de Louis van Gaal, care e separat de Ten Hag de două puncte. Al patrulea loc e ocupat de Ole Gunnar Solskjaer, omul care a petrecut cele mai multe meciuri pe banca "diavolilor" în era post-Ferguson, cu 85 de puncte.
Astfel, statistica aceasta le poate da încredere fanilor lui United, în ciuda prestațiilor slabe din prezent ale echipei. United revine după pauza provocată de meciurile naționalelor cu un meci în Premier League, în fața lui Everton.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo