Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Frank Lampard, acuzat de omul care a salvat-o pe Everton de la retrogradare: "Parcă ar fi avut ceva personal cu mine"

Andrei Nicolae

Publicat 23/07/2023 la 11:52 GMT+3

Everton s-a salvat sezonul trecut în ultima etapă de retrogradarea în eșalonul secund, iar un rol crucial în acest sens l-a avut Abdoulaye Doucoure, mijlocașul "caramelelor". Internaționalul din Mali a venit la două luni după finalul sezonului cu o acuzație către Frank Lampard, fostul antrenor de pe Goodison Park, în care și-a exprimat nemulțumirea pentru că nu a jucat pe cât de mult își dorea el.

Abdoulaye Doucoure celebrates during Premier League match between Everton and Bournemouth at Goodison Park in Liverpool, northwest England, on May 28, 2023

Credit imagine: Getty Images

Lui Everton i-a trecut "glonțul pe la ureche" sezonul trecut și a fost la un pas să retrogradeze în Championship, însă "caramelele" au reușit miracolul chiar în ultima etapă a sezonului. Unul dintre principalii responsabili pentru modul în care a ajuns însă echipa de pe Goodison Park să se "zbată" printre ultimele locuri din campionat a fost Frank Lampard, tehnicianul care a fost pe banca lui Everton de la începutul stagiunii și până la jumătatea sezonului, la sfârșitul lunii ianuarie.
Cu fostul jucător al lui Chelsea pe bancă, "caramelele" adunaseră doar 15 puncte în 21 de etape, iar conducerea echipei a decis să îl înlocuiască pe Lampard cu Sean Dyche, care a avut un rol important în salvarea echipei. O altă piesă crucială din echipa lui Everton în campania pentru evitarea declinului în Championship a fost Abdoulaye Doucoure, care a marcat în ultima etapă golul victoriei pentru echipa sa, implicit reușita care a menținut-o pe echipa din orașul Liverpool în Premier League.
Jucătorul din Mali care a avut un rol important în salvarea lui Everton a vorbit despre fostul său antrenor, Frank Lampard, și nu a ezitat să arunce câteva "sâgeți" înspre el, pentru că nu a fost folosit aproape deloc drept om de bază sub comanda sa în stagiunea 2022/23. Fotbalistul născut în Franța a prins primele două meciuri ca titular pentru trupa din Liverpool, după care s-a accidentat, însă nici după revenirea sa nu a fost folosit, aspect ce l-a făcut să creadă că tehnicianul londonez are ceva personal cu el. Doucoure a mai prins doar câteva partide din calitatea de jucător venit de pe bancă, însă primul meci ca titular l-a jucat abia după venirea lui Sean Dyche.
Citește și:

Doucoure: "Parcă ar fi avut ceva personal cu mine"

"Dacă antrenorul precedent (n.r. Frank Lampard) ar mai fi stat câteva săptămâni, aș fi plecat. Era imposibil să nu joc timp de un an, dar cred că ăsta era planul lui. Chiar dacă mă antrenam bine și corespunzător, nu cred că m-ar fi pus în echipă.
Parcă ar fi avut ceva personal cu mine. Știam că dacă antrenorul de club ar fi fost schimbat, aș fi primit o șansă din nou. Deci a trebuit să îmi țin capul plecat, așteptând pentru șansa mea și a funcționat bine. Am fost fericit să fiu cel care marchează golul care a ajutat echipa să rămână sus (n.r. în Premier League)", a precizat Doucoure, citat de Mirror.
Everton se află la momentul actual în turneul de pregătire, iar din luna august va reveni în acțiune pe prima scenă a fotbalului englez.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo