Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola regretă plecarea lui Mahrez, dar nu crede că fenomenul "Arabia Saudită" va ține mult! "Nu pot ține acest ritm"

Dani Morar

Actualizat 29/07/2023 la 18:06 GMT+3

Pep Guardiola și-a pierdut în această vară doi dintre cei mai buni jucători de la mijlocul terenului la Manchester City. Gundogan a plecat la Barcelona, iar Riyad Mahrez a plecat în Arabia Saudită, după ce Al Ahli a oferit 30 de milioane de lire în schimbul său.

Guardiola rincuora Mahrez dopo la sconfitta in Community Shield 2021 - Leicester-Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Pep Guardiola a făcut un sezon aproape perfect cu Manchester City, cucerind o triplă istorică. Antrenorul i-a pierdut însă în această vară pe Ilkay Gundogan și Riyad Mahrez, doi mijlocași de clasă, care au ales noi provocări. Al doilea s-a transferat în Arabia Saudită, la Al Ahli, iar tehnicianul știe că oferta a fost bună din punct de vedere financiar și nu putea fi refuzată. Chiar și așa, Guardiola crede că acest fenomen nu va ține la nesfârșit, iar principala atracție va fi tot Europa.
"Riyad a primit o ofertă incredibilă şi din acest motiv nu am putut să spunem nu. Noi voiam ca el să continue, categoric.
În urmă cu câteva luni, atunci când Cristiano Ronaldo era singurul jucător care s-a dus acolo, nimeni nu ar fi crezut că atâţia jucători de top vor ajunge să joace în campionatul din Arabia Saudită. În viitor vor fi mai mulţi şi din acest motiv cluburile trebuie să fie conştiente de ce se întâmplă.
Arabia Saudită nu este o ameninţare, este o realitate. Ei vor să creeze un campionat puternic şi, până în acest moment, e campionatul care poate face asta. Premier League a cheltuit mai mult decât ceilalţi pentru că există o organizare foarte bună şi pentru că drepturile tv sunt foarte mari.
În ceea ce priveşte campionatul din Arabia Saudită, nu ştiu cât vor putea să ţină acest ritm, dar jucătorii vor să aibă această experienţă şi să joace în acest campionat. Arabia Saudită a schimbat piaţa", a declarat Pep Guardiola, conform Daily Mail.
Citește și:

Pep Guardiola crede că Haaland va fi mai bun decât în sezonul trecut

Manchester City va încerca în sezonul 2023-2024 să reediteze performanţa din sezonul trecut, în care Haaland&Co au obţinut tripla Campionat, Cupă şi Liga Campionilor.
"În raport cu sezonul trecut, el într-o formă mai bună. El este mai bun decât în sezonul trecut, atunci când a venit", a spus Guardiola despre jucătorul norvegian (23 ani), venit de la Borussia Dortmund vara trecută.
În stagiunea anterioară, vikingul a fost golgheterul UCL (12 reuşite în 11 meciuri) şi al Premier League (36 de goluri în 35 de partide). Haaland a devenit jucătorul cu cele mai multe reuşite în istoria Premier League, doborând recordul deţinut de Alan Shearer şi Andy Cole. Ambii marcaseră 34 de goluri într-o stagiune, dar atunci sezonul avea 42 de partide.
Sezonul competiţional în Anglia va debuta pe 6 august, când City va primi replica lui Arsenal, în Supercupă. Pe 11 august, "cetăţenii" debutează în campionat, prima etapă fiind la nou-promovata Burnley, echipa legendarului fundaş al lui City, Vincent Kompany.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo