Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool a ajuns la 6 meciuri consecutive fără eșec în Premier League! Brighton, "victima preferată" a lui Salah

Bianca Dumitru

Publicat 31/03/2024 la 17:57 GMT+3

Liverpool s-a impus în această după-amiază, pe teren propriu, în fața celor de la Brighton, scor 2-1, într-un meci contând pentru a 30-a etapă din Premier League. "Cormoranii" au urcat pentru moment pe primul loc în clasamentul din campionat.

Mo Salah (FC Liverpool) chases the ball against Brighton

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a câștigat în această după-amiază, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, duelul cu Brighton, meci contând pentru a 30-a etapă din Premier League.
Jucătorii lui Roberto De Zerbi au deschis foarte rapid scorul, încă din minutul 2, când Danny Welbeck a trimis un șut de la marginea careului la colțul lung.
Acesta a fost cel mai rapid gol marcat în ultimii 4 ani și jumătate de echipa oaspete pe terenul lui Liverpool, într-un meci din Premier League. Ultima dată, în octombrie 2019, Harry Kane înscria după doar 47 de secunde.
Cei de la Brighton și-au menținut avantajul pe tabelă doar 25 de minute. Apoi, în minutul 27, Luis Diaz a restabilit egalitatea, profitând de o greșeală din apărarea oaspeților și trimițând balonul în poartă de la marginea careului mic.
În repriza secundă, jucătorii lui Jurgen Klopp au fost aproape de a prelua conducerea pe tabelă în minutul 54, dar Mac Allister, care a primit mingea în careu de la Luis Diaz, a trimis-o cu capul puțin pe lângă poartă.
Citește și:
Cel care a reușit să modifice scorul a fost, după alte 10 minute, Mohamed Salah, care a înscris cu un șut pe jos, după un assist al lui Mac Allister. Brighton a devenit, astfel, "victima preferată" a egipteanului, care a ajuns la 9 goluri și 6 pase decisive împotriva echipei lui De Zerbi.
Steven Gerrard este singurul jucător de la Liverpool care a contribuit direct la mai multe goluri împotriva unui singur adversar din Premier League, acesta având 8 goluri și 8 assist-uri în duelurile cu Newcastle.
În minutul 71, Luis Diaz a fost aproape de a-și trece în cont o dublă, dar golul său a fost anulat, după consultarea VAR, pe motiv de offside. Meciul s-a încheiat, astfel, cu scorul de 2-1, aceasta fiind cea de-a 20-a victorie obținută de Liverpool în acest sezon al campionatului.
"Cormoranii", care au ajuns la 6 meciuri fără eșec, au acumulat 67 de puncte și au urcat pentru moment pe locul 1 în clasamentul din Premier League, având 3 puncte peste Arsenal, care are un meci în minus, urmând a o întâlni pe Manchester City de la ora 18:30. De cealaltă parte, Brighton a rămas, cu 42 de puncte, pe locul 9.
În următoarea etapă a campionatului Angliei, la mijlocul săptămânii viitoare, Liverpool va primi vizita celor de la Sheffield Utd, în timp ce echipa lui De Zerbi se va deplasa la Brentford.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo