Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool câștigă Merseyside Derby! Salah, eroul "cormoranilor", cu o dublă pentru istorie

Dani Morar

Actualizat 21/10/2023 la 16:41 GMT+3

Liverpool a câștigat derby-ul cu Everton, scor 2-0. "Cormoranii" au evoluat mai mult de o repriză cu un om în plus, dar a obținut victoria abia în ultimele 15 minute ale timpului regulamentar, când Salah a marcat o dublă și a ajuns la 13 meciuri consecutive în care contribuie la gol pe Anfield, în Premier League.

Mohamed Salah (Liverpool) célèbre son but sur penalty contre Everton, le 21 octobre 2023 en Premier League

Credit imagine: Getty Images

Liverpool s-a impus cu 2-0 în fața rivalilor de la Everton și a urcat, cel puțin pentru moment pe primul loc în Premier League. Mohamed Salah a fost eroul echipei antrenate de Jurgen Klopp, marcând o dublă și ajungând la cifre fabuloase.
Liverpool a ratat prima mare ocazie în minutul 13. Luis Diaz a primit o pasă în careu, în poziție ideală, dar șutul columbianului a fost blocat de un fundaș, iar mingea a ieșit în corner.
După jumătatea primei reprize, Mo Salah a fost aproape de a marca un gol fabulos, dar a ratat de puțin ținta. Egipteanul a recuperat și a trimis cu interiorul piciorului stâng spre vinclu, dar mingea a trecut de puțin peste transversală.
Alexis Mac Allister l-a pus și el la grea încercare pe Pickford. Argentinianul a trimis o torpilă de la aproximativ 30 de metri, însă mingea a fost reținută în doi timpi de portarul lui Everton.
În minutul 37, Luis Diaz l-a luat pe Ashley Young într-un duel 1 la 1 și l-a obligat pe jucătorul lui Everton să faulteze. Fundașul a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat, lăsându-și echipa în 10 oameni.
Ashley Young este primul jucător care evoluează împotriva lui Liverpool în Premier League și este eliminat pentru două cartonașe galbene de la Sadio Mane încoace, în octombrie 2015, pe vremea când juca pentru Southampton.
Repriza a doua a curs la o singură poartă. Liverpool a atacat, dar nu și-a creat ocazii rare. În minutul 72, formația antrenată de Jurgen Klopp a primit penalty, după un henț în careu al adversarilor.
Mohamed Salah a marcat fără emoții, fără a-i da vreo șansă lui Pickford, de la punctul cu var. Egipteanul e primul jucător din Premier League implicat în minim 30 de goluri în 2023: 19 goluri și 12 assisturi.
Salah a înscris sau a oferit pasă de gol în fiecare dintre ultimele 13 meciuri din Premier League, pe Anfield. Doar Alan Shearer și Thierry Henry au izbutit mai multe reușite consecutive din acest punct de vedere.
Salah a mai punctat o dată în minutul 90+7, după un contraatac fulger al echipei sale. Darwin Nunez a pasat exact în momentul potrivit, iar coechipierul său a stabilit scorul final: 2-0 pentru Liverpool.
Citește și:

Liverpool – Everton: Echipele de start

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Tsimikas - Gravenberch, Mac Allister, Szoboszlai - Salah, Jota, Diaz
Everton: Pickford - Young, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko - Harrison, Onana, Garner, McNeil - Doucoure - Calvert-Lewin
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo