Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool revine pe primul loc în Premier League! Drăgușin, doar rezervă în victoria cu Brighton

Dani Morar

Actualizat 10/02/2024 la 19:03 GMT+2

Liverpool s-a impus pe teren propriu în fața lui Burnley, scor 3-1, și a revenit pe primul loc în Premier League la puțin timp după ce Manchester City preluase această poziție. Într-un alt meci al zilei, Tottenham s-a impus dramatic în fața lui Brighton, iar Radu Drăgușin a fost rezervă neutilizată.

Luis Diaz of Liverpool celebrates after scoring the second goal during the Premier League match between Liverpool FC and Burnley FC at Anfield on February 10, 2024 in Liverpool, England.

Credit imagine: Getty Images

Liverpool și-a respectat statutul de favorită în meciul cu Burnely și a câștigat cu 3-1 pe teren propriu. Echipa antrenată de Jurgen Klopp revine pe primul loc în Premier League, după ce pierduse această poziție în urma victoriei lui Manchester City cu Everton. Chiar și așa, formația de pe Anfield are o partidă în plus și se află în dezavantaj.
"Cormoranii" au deschis scorul după o jumătate de oră, profitând și de o greșeală în defensiva adversă. Alexander Arnold a centrat din corner, iar Trafford nu a putut interveni după ce a fost jenat de un coechipier, Diogo Jota marcând simplu cu capul.
Odată cu această pasă de gol, Tren Alexander Arnold a ajuns la 58 de assisturi în Premier League și deține recordul la acest capitol printre toți fundașii din istoria competiției.
Burnley a egalat chiar înainte de pauză, după o fază similară. Josh Brownhill a fost omul cu centrarea, iar Dara O’Shea a reluat de lângă doi adversari mai scunzi decât el, Luis Diaz și Jota.
Liverpool și-a recâștigat avantajul în repriza a doua prin Luis Diaz, care a atacat perfect o minge la colțul scurt, păcălindu-l pe goalkeeperul advers, care se pregătea să o prindă.
După două mari ocazii ale oaspeților, Liverpool a marcat și golul 3. Harvey Elliot a centrat în zona careului mic, iar Darwin Nunez a înscris cu capul după 2 meciuri în care nu găsise poarta.
Liverpool - Burnley s-a încheiat 3-1, iar echipa lui Klopp are în față confruntările cu Brentford și Luton.
Echipele de start:
  • Liverpool: Kelleher – Alexander-Arnold, Quansah, van Dijk, Robertson – Mac Allister, Endo, Jones – Diogo Jota, Nunez, Diaz
  • Burnley: Trafford – Assignon, O’Shea, Esteve, Delcroix – Brownhill, Berge, Ramsey, Odobert – Fofana, Amdouni.
Citește și:

Tottenham – Brighton 2-1

Tottenham s-a impus dramatic în fața lui Brighton, pe teren propriu, scor 2-1. Ange Postecoglou nu l-a utilizat niciun minut pe Radu Drăgușin, care a rămas pe bancă tot meciul. Son a jucat primul meci după revenirea de la Cupa Asiei.
Brighton a deschis scorul destul de repede, dintr-un penalty. Micky Van De Ven l-a faultat în careu pe Danny Welbeck, iar Pascal Gross a transformat lovitură de pedeapsă fără emoții, cu un șut plasat și puternic.
Tottenham a egalat după o oră de joc. Pape Matar Sarr a fost servit excelent și a încercat să îl servească pe Richarlison în fața porții. Mingea a fost respinsă în bară de un fundaș și i-a revenit lui Sarr, care a îndeplinit o simplă formalitate și a marcat.
Tottenham a dat lovitura în minutul 90+6, prin Brennan Johnson, care a fructificat pasa lui Son. Pentru Spurs urmează un alt meci acasă, cu Wolverhamtpon.
Echipele de start
  • Tottenham: Vicario – Porro, Romero, van de Ven, Udogie – Sarr, Bentancur, Maddison – Kulusevski, Richarlison, Werner
  • Brighton: Steele – Lamptey, van Hecke, Dunk, Estupinan – Gross, Gilmour, Lallana – Buonanotte, Welbeck, Mitoma.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol