Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City a accelerat negocierile pentru ținta nr. 1 a lui Guardiola din mercato! Până când vor să rezolve mutarea

Bianca Dumitru

Publicat 02/08/2023 la 15:00 GMT+3

Josko Gvardiol este unul dintre cei mai râvniți fundași ai momentului. Deși s-a spus că Manchester City a ajuns la un acord cu RB Leipzig pentru transferul croatului, se pare că transferul nu s-a finalizat încă. Englezii vor să accelereze negocierile, dorindu-și ca fotbalistul să ajungă în lotul lui Pep Guardiola înainte de meciul cu Arsenal, de duminică, din Supercupa Angliei.

Manchester City Manager Josep Guardiola reacts during the Manchester City training session at the Ataturk Olympic Stadium prior to the UEFA Champions League 2022/23 final on June 9, 2023 in Istanbul, Turkey.

Credit imagine: Getty Images

În urmă cu circa două săptămâni, Fabrizio Romano a anunțat că Josko Gvardiol este noul jucător al lui Manchester City, după ce gruparea de pe Etihad ar fi bătut palma cu RB Leipzig pentru fundașul de 21 de ani, în schimbul căruia ar fi trebuit să plătească 104 milioane de euro.
Jurnalistul scria chiar că Gvardiol ar fi făcut deja prima parte a vizitei medicale la City și că mutarea va fi anunțată oficial în foarte scurt timp, Guardiola urmând a beneficia astfel de una dintre cele mai puternice linii de fund din lume.
Se pare, însă, că nemții nu au bătut încă palma cu șefii campioanei din Premier League, iar pe urmele fotbalistului s-ar mai afla alte 3 echipe din campionatul Angliei.
Astfel, șefii de pe Etihad au început să se grăbească, dorindu-și să ajungă la un acord pentru transfer înainte de meciul cu Arsenal, din Supercupa Angliei, programat duminică, de la ora 18:00.
Conform jurnaliștilor Daily Mail, negocierile au avansat destul de mult în ultimele 24 de ore, după ce în discuții s-a implicat și Oliver Mintzlaff, unul dintre șefii de la Red Bull.
Presa din Anglia notează că suma pentru care se discută este, probabil, mai mică decât cele 100 de milioane cerute de cei de la Leipzig, dar nemții își doresc și ei o soluționare a situației lui Gvardiol înainte de startul noului sezon.
Citește și:

Încă 3 cluburi din Premier League, pe urmele lui Gvardiol

În această săptămână, cei de la Fichajes.net au anunțat că șefii lui Liverpool vor încerca să îi obțină transferul croatului, fiind dispuși să se lupte cu rivalii de la City pentru această mutare.
Potrivit sursei citate, pe urmele lui Gvardiol se mai află și Manchester United și Chelsea, care ar vrea și ele să deturneze posibila înțelegere dintre RB Leipzig și Manchester City.
De altfel, toate cele 3 cluburi menționate ar fi făcut deja oferte pentru a demara negocierile cu echipa din Bundesliga. Alte surse indică faptul că City se află în discuții avansate pentru transfer, astfel că viitorul fundașului ar putea fi decis în următoarele zile.
Gvardiol a ajuns la Leipzig în vara anului 2021, atunci când nemții au plătit peste 18 milioane de euro pentru a îl aduce de la Dinamo Zagreb. Croatul se afla sub contract cu Leipzig până în 2027. La Cupa Mondială din Qatar, croatul a cucerit medalia de bronz alături de naționala sa, fiind unul dintre cei mai buni fundași de la turneul final.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo