Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City a adus un jucător pe postul accidentatului de Bruyne! Anunțul lui Fabrizio Romano

Dani Morar

Actualizat 30/08/2023 la 17:43 GMT+3

Manchester City este aproape de anunțul oficial al transferului lui Matheus Nunes, de la Wolverhampton. Jucătorul va fi adus pentru a evolua pe postul lăsat liber de Kevin De Bruyne după accidentarea din prima etapă de Premier League.

Matheus Nunes ante Casemiro.

Credit imagine: Getty Images

Manchester City transferă chiar și în ultimele ore ale perioadei de mercato din această vară. Matheus Nunes, de la Wolverhampton, este ca și semnat de echipa lui Guardiola, urmând ca anunțul oficial să fie făcut în cel mai scurt timp. Jucătorul refuzase deja să se mai antreneze cu cei de la Wolves, forțând astfel mutarea pe Etihad.
Fabrizio Romano a anunțat că cele două formații s-au înțeles, iar brazilianul vine pentru a acoperi postul de mijlocaș central, care a avut de suferit după accidentarea lui Kevin De Bruyne, din partida cu Burnley.
Nunes va fi transferat contra sumei de 60 de milioane de euro. Wolves a refuzat prima ofertă, de 50 de milioane, plus alte 5 oferite sub formă de bonusuri, astfel că "cetățenii" au fost nevoiți să pluseze.
Guardiola avea nevoie de un om pe care să se poată baza în linia mediană. După accidentarea lui De Bruyne, Kovacic sau Phoden au încercat să preia din responsabilitățile belgianului, dar nu s-au ridicat la nivelul clasei arătate de acesta.
Managerul i-a adus deja pe Josko Gvardiol, Mateo Kovavic și Jeremy Doku la City în această vară, dar speră la noi întăriri la centrul terenului.
34 de meciuri a jucat Nunes pentru Wolves în sezonul trecut, marcând un gol și oferind un assist.
Citește și:

Matheus Nunes a fost dorit și de Barcelona

Matheus Nunes a fost dorit în primăvara acestui an și de Barcelona. Catalanii voiau să se folosească de relația foarte bună pe care o au cu agentul Jorge Mendes și să îl aducă pe Camp Nou pe unul dintre cei mai curtați mijlocași din Premier League. Mutarea nu s-a realizat însă.
Portugezul legitimat la Wolves este cotat la 45 de milioane de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt, astfel că formația catalană ar fi trebuit să trimită o ofertă cel puțin egală cu această sumă pentru a spera că îl va transfera pe Nunes.
Pe urmele mijlocașului central s-au aflat în ultimele luni și alte două forțe din Premier League, Liverpool și Newcastle, astfel că Barcelonei i-a fost și mai greu, ținând cont de actualele probleme financiare cu care se confruntă, să se bată în oferte pentru lusitan.
Matheus Nunes a ajuns în Anglia în vara anului trecut, după ce Wolves le-a plătit celor de la Sporting Lisabona 45 de milioane de euro. Fotbalistul de 24 de ani a debutat în naționala mare a Portugaliei pe 9 octombrie 2021 și a strâns până acum 11 selecții, izbutind să înscrie un gol.
El a făcut parte și din lotul portughezilor de la Cupa Mondială din Qatar, dar a bifat minute doar în două partide, cu Uruguay și Coreea de Sud.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo