Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Man City pune presiune pe Arsenal și Liverpool! "Cetățenii" s-au distrat cu Luton și sunt lideri în Premier League

Nicu Savin

Publicat 13/04/2024 la 18:55 GMT+3

Manchester City a urcat pe prima poziție în Premier League, după ce a câștigat duelul de acasă cu Luton Town, scor 5-1. Echipa lui Pep Guardiola va fi lider cel puțin până duminică, atunci când Arsenal și Liverpool o vor putea depăși din nou.

Manchester City - Luton Town

Credit imagine: Eurosport

Manchester City a remizat spectaculos cu Real Madrid la mijlocul săptămânii (3-3), în prima manșă din sferturile Champions League, dar consumul de energie de pe Bernabeu nu i-a afectat pe "cetățeni" în partida de acasă cu Luton Town din etapa a 32-a din Premier League.
Pep Guardiola și-a permis să odihnească o parte dintre jucătorii importanți, Bernardo Silva, Jack Grealish, Phil Foden sau Rodri începând meciul pe bancă. Totuși, obiectivul de a lua cele 3 puncte a fost îndeplinit, "cetățenii" impunându-se cu 5-1.
Oaspeții au început meciul cum nu se putea mai rău, pentru că Daiki Hashioka și-a marcat în proprie poartă în minutul doi. La adăpostul avantajului minim, campioana Angliei nu a forțat foarte mult și nu a mai găsit drumul spre gol până la pauză, chiar dacă Gvardiol, Matheus Nunez, Haaland și De Bruyne au avut câteva ocazii importante.

Manchester City, lider în Premier League cel puțin pentru o zi

În partea secundă, coordonatele meciului au fost aceleași, cu City atacând în valuri, astfel că golul doi a venit firesc. În minutul 64, Julian Alvarez i-a centrat la marginea careului lui Mateo Kovacic, iar croatul a dublat avantajul gazdelor cu un voleu superb.
Luton putea reveni în joc câteva minute mai târziu, dar Cauley Woodrow a trimis în bară din poziție ideală și de acolo jocul a curs în favoarea "cetățenilor". City a gestionat fără probleme finalul de meci, fără să consume prea multă energie, dar chiar și așa a mai marcat. În minutul 76, Haaland a transformat cu siguranță un penalty scos de Doku. Norvegianul a ajuns la 20 de goluri marcate în acest sezon de Premier League.
City s-a relaxat complet după marcarea golului 3, ceea ce le-a permis oaspeților să înscrie golul de onoare. În minutul 81, Ross Barkley l-a învins pe Ederson cu un șut perfect plasat din interiorul careului. Reușita oaspeților mai rău i-a enervat pe cei de la City, care au mai înscris de două ori. În minutul 88, Doku a finalizat superb o acțiune personală de toată frumusețe, iar scorul final a fost stabilit de Gvardiol în minutul 90+3, croatul învingându-l pe portarul advers cu un șut năpraznic de la marginea careului.
În urma victoriei de azi, Manchester City va sta cel puțin până mâine pe primul loc în Premier League. Arsenal și Liverpool pot trece peste echipa lui Guardiola dacă își vor câștiga partidele cu Aston Villa, respectiv Crystal Palace. De partea cealaltă, Luton Town rămâne pe locul 18 în clasament, iar salvarea de la retrogradare devine o misiune din ce în ce mai dificilă.
Pentru "cetățeni" urmează o săptămână crucială, în care vor juca returul cu Real Madrid din Champions League, iar apoi vor întâlni Chelsea în semifinalele FA Cup. Așadar, peste 7 zile se va ști cu exactitate dacă City rămâne ân continuare în cursă pentru a două triplă consecutivă. Următorul meci de campionat pentru City va avea loc abia pe 25 aprilie, în deplasare cu Brighton.
Alte rezultate de azi din Premier League
  • Newcastle - Tottenham 2-2
  • Brentford - Sheffield United 1-0
  • Nottingham Forest - Wolverhampton 2-2
  • Burnley - Brighton 1-1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo