Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City, avertizată de Carragher înainte de al patrulea titlu consecutiv: "Nu va scăpa de umbra acelor acuzații"

Bianca Dumitru

Publicat 17/05/2024 la 17:29 GMT+3

Manchester City și-ar putea adjudeca în weekend cel de-al patrulea titlu consecutiv în Premier League. Jamie Carragher a vorbit despre parcursul echipei lui Pep Guardiola, atrăgând atenția asupra faptului că, din cauza problemelor legate de Fair-Play-ul Financiar, clubul nu va primi respectul cuvenit.

Pep Guardiola hit out at the "unacceptable, not normal" scheduling that his side had to cope with in the run-up to their FA Cup semi-final with Chelsea, which they won 1-0.

Credit imagine: Getty Images

În noiembrie, după ce Everton a fost depunctată din cauza încălcării regulilor de Fair-Play Financiar, englezii au anunțat că și Manchester City, și Chelsea riscă să fie sancționate dintr-un motiv similar, în cazul lor punându-se problema retrogradării din campionatul Angliei pentru neregulile care ar putea fi descoperite.
Până acum nu s-a luat, însă, nicio măsură, cei de la City așteptând un verdict, după cele 115 presupuse încălcări ale regulilor de Fair-Play Financiar, care s-ar fi petrecut începând cu sezonul 2009/10.
Echipa lui Pep Guardiola este în acest moment la 90 de minute de un nou titlu, al patrulea consecutiv, fiind lider în clasamentul din Premier League, cu o etapă înainte de încheierea stagiunii.
City are două puncte în fața singurei contracandidate la titlu, Arsenal, și doar un eșec în fața celor de la West Ham, cumulat cu o victorie a "tunarilor" cu Everton, i-ar putea face pe "cetățeni" să rateze trofeul.
Înaintea etapei decisive din campionatul Angliei, Jamie Carragher a vorbit despre situația în care se află Manchester City. Fostul fotbalist s-a arătat ușor dezamăgit de faptul că echipa lui Guardiola nu va primi niciodată respectul care i se cuvine din cauza acuzațiilor cu care se confruntă.
Citește și:

Carragher, dezamăgit de ceea ce se întâmplă în Premier League

Carragher a spus că nu înțelege de ce autorităților le ia atât de mult să ajungă la un verdict și a subliniat, într-un articol publicat în The Telegraph, că Pep Guardiola ar trebui apreciat de iubitorii fotbalului pentru ceea ce a reușit să facă pe Etihad.
"Manchester City este cea mai bună echipă din Premier League pe care a văzut-o țara asta vreodată, iar Guardiola este cel mai mare manager al erei moderne.
Antrenorul ar trebui sărbătorit pentru geniul său atât de suporterii neutri, cât și de fanii lui City. Dar fie că lui și clubului său îi place sau nu, City nu va scăpa de umbra acelor acuzații până când nu vor fi rezolvate, anii de dispute legale împiedicând echipa să-și curețe numele.
Asta mă deranjează în legătură cu toată povestea asta sordidă. Atunci când se fac acuzații împotriva oricăror persoane sau instituții care au o certitudine absolută în nevinovăția lor, de obicei te-ai aștepta la cererea celor implicați de a aranja o audiere cât mai curând posibil.
Unde este declarația celor de la City în care să-și exprime frustrarea sau furia că procesul durează atât de mult?", a notat Jamie Carragher.
Fostul fotbalist consideră că lipsa de reacție a oficialilor clubului le dăunează lui "genialului Pep Guardiola și echipei sale extraordinare" și a punctat că antrenorul "merită mai mult decât să ridice al șaselea trofeu Premier League sub o astfel de umbră".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo