Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City, bilanț dezastruos în Premier League! Guardiola a "luat foc" după 2-2 cu Palace

Dani Morar

Publicat 16/12/2023 la 22:30 GMT+2

Manchester City a remizat, scor 2-2, împotriva lui Crystal Palace, după ce a condus cu 2-0. Formația antrenată de Pep Guardiola are o singură victorie în ultimele 6 partide, iar antrenorul a izbucnit la final la adresa fotbaliștilor săi.

MANCHESTER, ENGLAND - DECEMBER 16: Manchester City manager Pep Guardiola looks dejected during the Premier League match between Manchester City and Crystal Palace at Etihad Stadium on December 16, 2023 in Manchester, England.

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a pierdut un avantaj de 2 goluri în fața lui Crystal Palace, iar oaspeții au obținut o remiză nesperată pe Etihad. Egalarea a venit în ultimul minut al prelungirilor, iar "cetățenii" traversează o formă groaznică în Premier League.
City are o singură victorie în ultimele 6 etape în Anglia, etapa trecută, în fața celor de la Luton. În afară de acea partidă, Haaland și compania au remizat cu Chelsea, Liverpool, Tottenham și Crystal Palace și au fost învinși de Aston Villa.
Ba mai mult, Manchester City are 3 meciuri consecutive acasă, în Premier League, fără victorie. Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în mandatul lui Pep Guardiola, din 2016 încoace, antrenorul care a răbufnit după meci.
"Nu este ghinion, este meritat. am pierdut două puncte. Nu suntem capabili să câștigăm meciuri. S-a întâmplat aici împotriva lui Liverpool, s-a întâmplat cu Spurs și pur și simplu nu putem câștiga puncte", a declarat Guardiola la finalul partidei cu Crystal Palace.
Tehnicianul a fost protagonistul unei faze care a devenit virale. În momentul în care Palace a egalat, Roy Hodgson a fost surprins răzând și privindu-l pe Guardiola, care își punea mâinile în cap din cauza rezultatului.
Citește și:

Manchester City – Crystal Palace 2-2

Fără Haaland pe teren, elevii lui Guardiola au deschis scorul în minutul 24. Jack Grealish a fost găsit de o pasă precisă a lui Phil Foden, iar acesta a finalizat din prima, cu un șut plasat, la firul ierbii. Englezul a avut de așteptat câteva minute până să se bucure cu adevărat pentru reușita sa. Arbitrii din camera VAR au avut de analizat o poziție extrem de grea a lui Grealish, care până la urmă nu s-a aflat în offside, fiind pe linie cu ultimul fundaș al lui Crystal Palace.
City a trecut pe lângă "dublarea" avantajului în minutul 31. Phil Foden și-a încercat norocul de la distanță, iar mijlocașul de 23 de ani a fost la câțiva centimetri de un gol superb. Execuția puternică a acestuia a dat impresia unei părți mari a publicului de pe Etihad că mingea a intrat în poartă, dar balonul a lovit doar plasa laterală a porții lui Dean Henderson.
Contrar cursului jocului, Palace a reușit să reducă din diferență. Jean-Philippe Mateta a finalizat un contraatac al londonezilor. Francezul a marcat după ce a primit o pasă în fața porții de la Jeffrey Schlupp. Palace a reușit egalarea în al 5-lea minut de prelungiri, dintr-o lovitură de la 11 metri. Mateta a scos penalty, după ce a fost "secerat" de Foden în careu, iar Michael Olise a adus fericirea atât pentru fanii lui Palace, cât și pentru cei ai lui Liverpool și Arsenal.
Astfel, într-o manieră de neînțeles, Manchester City a pierdut printre degete 3 puncte pe care le avea la îndemână. Trupa lui Guardiola a controlat meciul în marea lui majoritate, dar două neatenții în jocul defensiv au făcut ca City să înregistreze al 4-lea meci fără victorie din ultimele 5, în Premie League. City ar putea pierde contactul cu echipele de pe podiumul din Anglia. Liverpool, Arsenal și Aston Villa joacă mâine în etapa 17, iar "cetățenii" s-ar putea distanța la 4 puncte de locul 3.
Pentru City urmează participarea la Campionatul Mondial al Cluburilor, din Arabia Saudită. În semifinale, englezii îi vor întâlni pe campionii Asiei, Urawa Red Diamonds, iar într-o eventuală finală aceștia vor juca contra învingătoarei dintre Al Ahly și Fluminense.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo