Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City, favorită să-i obțină transferul unui star de la Bayern, dorit și de Barcelona, Liverpool și PSG

Bianca Dumitru

Publicat 12/04/2024 la 09:47 GMT+3

Perioada de mercato din această vară este din ce în ce mai aproape, iar oficialii cluburilor din toată lumea și-au făcut deja listele cu fotbaliștii pe care vor să-i transfere. Conform presei internaționale, Jamal Musiala este unul dintre jucătorii care se află în atenția mai multor echipe, Manchester City fiind în pole position pentru a-i obține semnătura.

Bayern Munich's German midfielder #42 Jamal Musiala (2nd,R) celebrates scoring the opening goal with his teammates during the German first division Bundesliga football match between VfL Wolfsburg and FC Bayern Munich in Wolfsburg, on December 20, 2023

Credit imagine: Getty Images

Perioada de mercato din această vară se anunță a fi foarte interesantă, pe scena fotbalului european putând să apară nume noi după Campionatul European din Germania.
Până la EURO, însă, oficialii cluburilor din toată lumea și-au făcut deja listele cu jucătorii doriți din următorul sezon. Unul dintre cei mai râvniți fotbaliști este Jamal Musiala, care a crescut la academiile lui Chelsea și Bayern.
Mijlocașul de 21 de ani a semnat cu bavarezii în 2019 și, în ultimii ani, s-a remarcat drept unul dintre cei mai interesanți jucători de atac. De altfel, mai multe voci din fotbalul internațional s-au arătat impresionate de prestațiile sale, Rio Ferdinand spunând recent, de pildă, că Musiala "are potențialul de a câștiga Balonul de Aur".
Conform presei internaționale, pe urmele germanului care are o cotă de piață de 110 milioane de euro se află Liverpool, PSG, Barcelona și Manchester City. Campioana Angliei este cea care are cele mai multe șanse să-i obțină semnătura, potrivit celor de la The Independent.
Jamal Musiala mai are contract cu Bayern Munchen până în 2026, iar oficialii campioanei din Bundesliga ar intenționa să-i propună o prelungire, dar fotbalistul nu ar fi interesat de această variantă, jurnaliștii englezi notând că el este mai degrabă tentat să înceapă o nouă aventură, în Premier League.
Conform sursei citate, pentru transferul lui Musiala, cei de la Manchester City ar trebui să vândă un alt jucător de top din lotul lui Pep Guardiola.
Citește și:

CHELSEA STĂ ȘI EA CU OCHII PE TRANSFERUL LUI MUSIALA

În cazul în care Musiala va fi transferat, lui Chelsea i s-ar datora o sumă importantă de bani din această tranzacție pentru că londonezii l-au vândut la Bayern păstrându-și 20% dintr-un viitor transfer.
Chelsea a învățat o lecție importantă atunci când a fost criticată pentru că nu a reușit să asigure o clauză de vânzare în timpul negocierii transferului lui Romelu Lukaku la Everton în 2014. Lukaku a fost vândut pentru 87 de milioane de euro la Manchester United în 2017, iar clubul londonez nu a primit niciun ban din acel transfer.
Nu există nicio garanție că Musiala va fi vândut în această vară, deoarece Bayern nu și-a ascuns dorința de a-i prelungi contractul care expiră în 2026, dar cu siguranță bavarezii vor primi oferte pe numele lui.
Chiar și Chelsea a fost interesată de Musiala. El are vârsta ideală pentru strategia londonezilor de a semna cu tinere talente, iar Mauricio Pochettino l-a catalogat anterior drept "unul dintre cei mai buni jucători tineri din lume, alături de Gavi și Pedri".
Musiala a câștigat mai multe titluri în Bundesliga cu Bayern și a fost selecționat de 25 de ori în naționala Germaniei, deși era eligibil pentru Anglia după ce a jucat pentru echipele de tineret ale acesteia.
Chelsea a vrut ca Musiala să rămână pe Stamford Bridge pe când avea 16 ani, fiind acolo de la vârsta de opt ani, dar starul născut la Stuttgart a decis să înceapă o nouă aventură la Munchen.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo