Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City, victorie clară pe terenul lui Brighton! Phil Foden a atins o bornă impresionantă

Bianca Dumitru

Publicat 26/04/2024 la 00:00 GMT+3

Manchester City s-a impus fără probleme în această seară, în deplasare, în fața celor de la Brighton, scor 4-0, într-un meci contând pentru a 29-a etapă din Premier League. Phil Foden a reușit o dublă și a atins o bornă impresionantă.

BRIGHTON, ENGLAND - APRIL 25: Kevin De Bruyne of Manchester City celebrate with Phil Foden after scoring a goal during the Premier League match between Brighton & Hove Albion and Manchester City at American Express Community Stadium on April 25, 2024 in B

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a câștigat cu scorul de 4-0, în această seară, duelul din deplasare cu Brighton, meci contând pentru cea de-a 29-a etapă din Premier League. În absența lui Erling Haaland, accidentat, responsabili cu victoria au fost Kevin De Bruyne, Phil Foden și Julian Alvarez.
Belgianul a fost cel care a deschis scorul, în minutul 17, înscriind cu capul după o pasă foarte bună a lui Kyle Walker. Acesta a fost primul gol cu capul marcat de Kevin De Bruyne în Premier League, competiție în care a dat până acum 68 de goluri.
În mai puțin de 10 minute, Phil Foden a mărit avantajul echipei sale, înscriind dintr-o lovitură liberă, după ce șutul său a fost ușor deviat de un adversar.
În minutul 34, englezul a realizat dubla, marcând un gol superb din interiorul careului. În urma acestei reușite, Foden a ajuns la 50 de goluri marcate în campionatul Angliei, fiind doar al treilea fotbalist U23 care înscrie atât de mult în competiții de top sub comanda lui Pep Guardiola.
Citește și:

Manchester City, de neoprit în Premier League

În repriza secundă, pe tabelă și-a trecut numele și Julian Alvarez, care a marcat în minutul 62, după ce a preluat mingea în careu și a șutat-o pe jos.
Argentinianul a ajuns astfel la 30 de goluri marcate în toate competițiile în acest sezon și a intrat, astfel, pe o listă selectă, pe care se mai află doar alți 7 jucători din Premier League.
În urma victoriei cu 4-0 de pe terenul lui Brighton, Manchester City a ajuns la patru meciuri consecutive în campionat în care jucătorii lui Pep Guardiola au marcat cel puțin 4 goluri per partidă.
Această performanță a mai fost reușită doar de Manchester United în 2000, de City în 2022 și de Arsenal în martie anul acesta.
În acest moment, Manchester City este pe locul 2 în clasamentul din Premier League, cu 76 de puncte, fiind la un punct în spatele celor de la Arsenal, care au un meci în plus. De cealaltă parte, Brighton este pe locul 11, cu 44 de puncte.
În următoarea etapă a campionatului Angliei, echipa lui Guardiola va juca pe terenul celor de la Nottingham, iar jucătorii lui Roberto De Zerbi o vor înfrunta în deplasare pe Bournemouth.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo