Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City, victorie în prelungiri cu Newcastle! Meci de infarct pe St. James Park, decis de geniul lui Guardiola

Dani Morar

Actualizat 13/01/2024 la 21:38 GMT+2

Manchester City a câștigat, scor 3-2, pe terenul lui Newcastle, după o partidă superbă, cu multe răsturnări de situație. Oaspeții au deschis scorul, dar gazdele au întors scorul până la pauză. "Cetățenii" s-au ținut tare și au obținut victoria în prelungiri, grație inspirației lui Guardiola.

Kevin De Bruyne of Manchester City celebrates scoring his team's second goal during the Premier League match between Newcastle United and Manchester City at St. James Park on January 13, 2024 in Newcastle upon Tyne, England.

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a câștigat cu 3-2 cu Newcastle și urcă pe locul 2 în Premier League, la doar 2 puncte de liderul Liverpool.
Newcastle a început în forță meciul și Sean Longstaff a reușit să trimită mingea în poartă după doar 3 minute. Golul a fost însă anulat pentru un offside în care se afla Alexander Isak.
Ederson a suferit o accidentare la genunchi și a fost nevoit să părăsească terenul după numai 8 minute, fiind înlocuit cu Stefan Ortega.
City a ratat o ocazie uriașă după ceva mai bine de un sfert de oră. Doku a pătruns în careu și i-a pasat lui Kovacic, iar mingea a sărit în spate, în zona punctului de la 11 metri. Bernardo Silva a reluat din voleu, dar șutul său a trecut peste.
10 minute mai târziu, oaspeții au deschis scorul, după o fază absolut superbă. Kyle Walker a primit o pasă în flancul drept și a trimis în forță în fața porții. Silva a reluat superb cu călcâiul, învingându-l pe Dubravka.
"Cetățenii" au ajuns la 31 de meciuri consecutive cu gol marcat împotriva lui Newcastle. Este cea mai lungă serie de acest gen a unei echipe din Premier League.
Newcastle a întors scorul până la pauză, marcând două goluri superbe într-un interval de doar 2 minute. Bruno Guimaraes l-a servit din prima pe Isak, iar suedezul l-a driblat pe Gvardiol și a finalizat cu un șut senațional la colțul lung.
Gazdele au preluat avantajul, spre bucuria fanilor din tribune. Anthony Gordon a făcut o cursă pe partea stângă, de la jumătatea terenului, a intrat în careu și a finalizat tot cu un șut la colțul lung, cu o execuție asemănătoare cu a lui Isak.
Gordon a înscris câte un gol în acest sezon împotriva a 5 echipe din Big Six. Liverpool, Arsenal, Chelsea, Manchester United și Manchester City nu au scăpat de eficacitatea atacantului lui Newcastle.
Repriza a doua nu a fost lipsită de ocazii mari, cea mai bună șansă de a marca aparținându-i lui Foden, în minutul 64. Walker a trimis în fața porții, dar coechipierul său a fost blocat în ultimul moment.
Pep Guardiola a luat decizia de a-l arunca în luptă și pe Kevin De Bruyne, în minutul 69. De doar 5 minute a avut nevoie belgianul pentru a-și face simțită prezența pe teren. De Bruyne l-a învins pe goalkeeperul advers cu o execuție fină, cu latul, din marginea careului, pentru 2-2.
Golul său a fost al 100-lea al lui City împotriva lui Newcastle, în Premier League. Este prima formație împotriva cărei formația din Manchester atinge o asemenea bornă.
Oscar Bobb a dus victoria lui City în primul minut de prelungiri. Norvegianul intrat în minutul 82 l-a driblat pe Dubravka, după ce a primit o pasă de la De Bruyne și a stabilit scorul final. Geniul lui Pep Guardiola a decis partida, cei doi jucători introduși pe final decizând soarta acesteia.
Citește și:

Newcastle – Manchester City: Echipele de start:

  • Newcastle: Dubravka — Trippier, Schar, Botman, Burn — Longstaff, Guimaraes, Miley — Almiron, Isak, Gordon
Rezerve: Dummett, Gillespie, Hall, Karius, Krafth, Lascelles, Murphy, Parkinson, Ritchie.
Antrenor: Eddie Howe.
  • Manchester City: Ederson — Walker, Dias, Ake, Gvardiol — Rodri, Kovacic — Silva, Foden, Doku — Alvarez
Rezerve: Bobb, De Bruyne, Gomez, Grealish, Lewis, Nunes, Ortega, Phillips, Susoho.
Antrenor: Pep Guardiola.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo