Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United ar putea intra în era Ratcliffe înainte de Crăciun! Ce se întâmplă cu transferurile

Dani Morar

Publicat 19/12/2023 la 10:26 GMT+2

Manchetser United va fi preluată, în proporție de 25%, de Sir Jim Ratcliffe. Investitorul va achiziționa aceste procente în schimbul a 1,45 de miliarde de euro, însă nu se grăbește să facă mari transferuri în această iarnă, astfel că suporterii ar putea fi lăsați să mai aștepte.

Manchester United manager Erik ten Hag during the UEFA Champions League match between Manchester United and FC Bayern Munchen at Old Trafford on December 12, 2023 in Manchester, England.

Credit imagine: Getty Images

Manchester United are un nou sezon slab. Formația de pe Old Trafford a terminat grupa de Champions League, cu Bayern Munchen, FC Copenhaga și Galatasaray, pe ultimul loc, iar postul lui Erik Ten Hag este în pericol.
Formația se pregătește să intre într-o nouă eră la nivel de conducere. Se pare că Sir Jim Ratcliffe va finaliza investiția de 1,45 miliarde de euro în Manchester United înainte de Crăciun.
În ciuda sosirii miliardarului, fanii ar putea să mai aștepte pentru primele investiții serioase, anunță The Sun. Fondatorul Ineos dorește să analizeze îndeaproape situația de la club înainte de a realiza vreun transfer, iar acest lucru ar putea dura până în vară.
Chiar dacă afacerea care durează de luni de zile se va încheia înainte de Crăciun, așa cum anunță englezii, documentația va fi realizată în 6-8 săptămâni, iar Ratcliffe își va intra deplin în funcție începând cu anul 2024.
United a înregistrat 12 înfrângeri în 25 de partide, iar alte probleme îi sunt puse de fair-play-ul financiar, cu care trebuie să aibă mare grijă în perioada de mercato din ianuarie.
Conform sursei citate, jucători precum Antony, Jadon Sancho, Donny van de Beek sau Anthony Martial ar putea fi lăsați să plece în această iarnă pentru a echilibra balanța din punct de vedere financiar.

Ratcliffe va investi 500 de milioane de euro în prima fază la Manchester United

Tehnicianul lui United l-a informat deja pe Ratcliffe că intenționează să renunțe la 3 jucători, doi dintre ei fiind aduși pe bani grei la clubul din Manchester: Jadon Sancho (73 de milioane de lire) și Antony (85 de milioane de lire). Al treilea indezirabil e tot un fotbalist de atac (Anthony Martial). Noul acționar minoritarr l-a asigurat pe olandez că are mână liberă pentru restructurarea lotului și i-a promis totodată că toți banii pe care îi va obține din eventualele vânzări vor fi redirecționați pentru achiziții.
Jurnaliștii englezi estimează că jumătate din suma de 500 de milioane de euro va fi direcționată către stadion, cealaltă jumătate urmând să meargă către achiziții. Dar bugetul de transferuri poate fi mult mai mare, dacă se obțin sume bune pe Jadon Sancho și Antony, care în continuare au o cotă de piață relativ decentă.
Manchester United are un start de sezon mult sub așteptări, ocupând în prezent poziția a 6-a în Premier League. Mai mult, în Champions League, "diavolii" au terminat pe ultimul loc într-o grupă în care, pe lângă gigantul Bayern, au mai făcut parte Galatasaray și Copenhaga.
Ratcliffe, fan de o viaţă al lui United şi fondatorul a grupului de produse chimice Ineos, a depus o ofertă de cumpărare a grupării de pe Old Trafford în februarie, iar luna trecută a ajuns la un consens cu familia Glazer pentru cumpărarea a 25% din acțiunile clubului, în schimbul a 1,45 miliarde de euro.
Actualii acționari majoritari ai lui Manchester United, membrii familiei americane Glazer, au început să ia în calcul noi investiţii sau o potenţială vânzare pentru deţinătoarea recordului de titluri de campioană a Angliei (20), în luna noiembrie 2022, după 17 de ani de la achiziţionarea clubului, pentru 790 de milioane de lire sterline, în cadrul unei tranzacţii cu un puternic efect de levier financiar.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo