Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United are un nou căpitan! Cine va purta banderola "diavolilor" în noul sezon

Bianca Dumitru

Publicat 20/07/2023 la 19:38 GMT+3

Harry Maguire a rămas, înainte de startul sezonului 2023/24, fără banderola de căpitan al lui Manchester United. Oficialii clubului au anunțat astăzi că noul căpitan al echipei este Bruno Fernandes, care a mai purtat și în trecut banderola.

Bruno Fernandes of Manchester United celebrates scoring a goal to make the score 1-0 with his team-mates during the Premier League match between Manchester United and Crystal Palace at Old Trafford on February 4, 2023

Credit imagine: Getty Images

Harry Maguire a anunțat în weekend că nu mai este căpitanul lui Manchester United. O discuție cu managerul Erik ten Hag a lămurit această situație care devenise tensionată pentru club.
Erik ten Hag a avut de ales între Bruno Fernandes și Casemiro noul căpitan al echipei, iar oficialii de pe Old Trafford au anunțat că din noul sezon banderola va sta pe brațul portughezului.
"Bruno Fernandes a fost numit nou căpitan al clubului Manchester United. Mijlocașul portughez a purtat deja banderola pentru United în nenumărate rânduri, iar Erik ten Hag a confirmat că acum va conduce echipa în mod permanent", se arată într-un mesaj postat de englezi.
Bruno Fernandes a fost căpitanul lui United și în trecut. În stagiunea precedentă de Premier League, lusitanul a jucat în 37 de meciuri, purtând banderola în 26 de partide.
Citește și:

MAGUIRE NU MAI ESTE CĂPITANUL LUI MANCHESTER UNITED

Sezonul 2021/22 a fost dezastruos pentru Harry Maguire. Căpitanul lui Manchester United a fost primul într-un clasament al erorilor care au dus la goluri în Premier League, 16.
Venirea lui Ten Hag a schimbat ordinea titularilor la Manchester United, iar Maguire a rămas mai mult pe bancă. Lisandro Martinez - Varane a fost cel mai utilizat cuplu defensiv, iar banderola de căpitan a mers la Bruno Fernandes sau Casemiro.
Maguire a fost lăsat și fără banderolă pentru sezonul care va începe peste 3 săptămâni. După decizie, fotbalistul a postat un mesaj pe rețelele de socializare, exprimându-și dezamăgirea, dar și sprijinul pentru cei care vor ajunge să poarte banderola.
"Mi-a dat motive și, deși personal sunt extrem de dezamăgit, voi continua să dau totul de fiecare dată când port tricoul echipei. Așa că am vrut să le mulțumesc enorm suporterilor lui Manchester United pentru sprijinul acordat în tot acest timp cât am purtat banderola.
Din ziua în care am preluat această funcție, acum trei ani și jumătate, a fost un privilegiu imens să conduc Manchester United. Este unul dintre cele mai mari onoruri din fotbal. Am făcut tot ce am putut pentru a ajuta United să reușească - pe teren și în afara terenului.
Îi voi fi mereu recunoscător lui Ole Gunnar Solskjaer pentru că mi-a dat această responsabilitate, și le doresc succes tuturor celor care o vor prelua. Vor avea tot sprijinul meu", a scris Harry Maguire.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo