Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United intră într-o nouă eră! Cel mai bogat om din Marea Britanie a cumpărat 25% din acțiuni

Bianca Dumitru

Actualizat 24/12/2023 la 18:20 GMT+2

Manchester United va intra într-o nouă eră la nivel de conducere. Jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat în această seară că Sir Jim Ratcliffe va cumpăra 25% din acțiunile clubului, urmând a avea controlul sportiv al "diavolilor roșii".

Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Manchester United are un sezon slab, fiind abia pe locul 8 în clasamentul din Premier League, în timp ce în Champions League a încheiat faza grupelor pe ultima poziție, ratând prezența în primăvara europeană.
Clubul va intra, însă, într-o nouă eră la nivel de conducere pentru că Sir Jim Ratcliffe a bătut palma pentru cumpărarea unui pachet de acțiuni. Conform jurnalistului Fabrizio Romano, investiția de 1,45 miliarde de euro în Manchester United a fost finalizată.
Oficialii lui United au anunțat că cel mai bogat om din Marea Britanie a achiziționat 25% din acțiunile clubului de pe Old Trafford și pregătește o sumă importantă de bani pe care o va investi în echipă.
"Manchester United anunță astăzi că a încheiat un acord prin care președintele INEOS, Sir Jim Ratcliffe, va achiziționa 25% din acțiunile de clasă B ale clubului și până la 25% din acțiunile de clasă A.
El va oferi, de asemenea, o sumă suplimentară de 300 de milioane de dolari menite să permită investiții viitoare în Old Trafford", a notat Romano pe rețelele de socializare.
Citește și:

RATCLIFFE VA INVESTI 300 DE MILIOANE DE EURO LA MANCHESTER UNITED

Conform presei din Anglia, tehnicianul lui United l-a informat deja pe Ratcliffe că intenționează să renunțe la 3 jucători, doi dintre ei fiind aduși pe bani grei la clubul din Manchester: Jadon Sancho (73 de milioane de lire) și Antony (85 de milioane de lire). Al treilea indezirabil e tot un fotbalist de atac (Anthony Martial).
Noul acționar minoritar l-a asigurat pe olandez că are mână liberă pentru restructurarea lotului și i-a promis totodată că toți banii pe care îi va obține din eventualele vânzări vor fi redirecționați pentru achiziții.
Jurnaliștii englezi estimează că circa 300 de milioane de euro vor fi direcționate către transferuri, dar bugetul pentru mutările din această iarnă ar putea fi mult mai mare, dacă se obțin sume importante pe Jadon Sancho și Antony, care în continuare au o cotă de piață relativ decentă.
Ratcliffe, fan de o viață al lui United și fondatorul grupului de produse chimice Ineos, a depus o ofertă de cumpărare a grupării de pe Old Trafford în februarie, iar luna trecută a ajuns la un consens cu familia Glazer pentru cumpărarea a 25% din acțiunile clubului, în schimbul a 1,45 miliarde de euro.
Actualii acționari majoritari ai lui Manchester United, cei din familia Glazer, au început să ia în calcul noi investiții sau o potențială vânzare pentru deținătoarea recordului de titluri de campioană a Angliei (20), în luna noiembrie 2022, după 17 de ani de la achiziționarea clubului, pentru 790 de milioane de lire sterline, în cadrul unei tranzacții cu un puternic efect de levier financiar.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo