Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United - Liverpool 2-2 | "Cormoranii", pas greșit în lupta la titlu după un derby spectaculos pe Old Trafford

Andrei Nicolae

Publicat 07/04/2024 la 19:31 GMT+3

Liverpool și Manchester United au remizat într-un meci contând pentru etapa cu numărul 32 din Premier League, scor 2-2. Cele două echipe au oferit un adevărat spectacol, deși în prima repriză, "cormoranii" au dominat autoritar și păreau că vor câștiga fără probleme derby-ul Angliei.

Kobbie Mainoo Manchester United Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Prima repriză a derby-ului de pe Old Trafford a fost controlată total de Liverpool, în ciuda unui start entuziasmant al lui Manchester United. În minutul al doilea, Alejandro Garnacho a trimis mingea în poartă, însă golul său a fost anulat pe motiv de offside.
Din acel moment, "diavolii roșii" nu au mai contat pe plan ofensiv, iar elevii lui Klopp au început un "asediu" la poarta lui Onana. Prima oară, Szoboszlai l-a pus la încercare pe portarul camerunez, care a intervenit foarte bine. Jucătorul maghiar a mai avut o șansă mare de a deschide scorul, însă mingea trimisă a trecut puțin pe lângă bară.
În minutul 23, inevitabilul s-a produs, iar Liverpool a deschis scorul, după un corner executat foarte bine de jucătorii lui Klopp. Mingea a fost trimisă în careu către Darwin Nunez, care a deviat excelent pentru Luis Diaz, al cărui șut l-a învins pe Andre Onana. Liverpool a continuat să atace furibund și a mai avut ocazii prin Darwin Nunez și Luis Diaz, însă nu a reușit să marcheze.
Astfel, scorul primei reprize a fost 1-0 pentru Liverpool, care nu i-a permis lui United să șuteze nici măcar o dată spre poarta lui Caoimhin Kelleher. Din octombrie 2015 nu se mai întâmplase ca echipa din Manchester să încheie prima repriză a unui meci de pe Old Trafford fără niciun șut.
Citește și:

Liverpool a pierdut două puncte importante în lupta la titlu, după ce a dominat-o pe United o repriză întreagă

După ieșirea de la cabine, echipa lui Ten Hag a părut cu totul alta. În minutul 50, United a restabilit egalitatea grație unui șut superb al lui Bruno Fernandes, care a profitat de o pasă greșită a lui Jarell Quansah și l-a executat de la aproximativ 40 de metri pe Kelleher, ieșit din poartă. A fost al 50-lea gol pentru portughez în Premier League, la primul șut trimis de formația de pe Old Trafford.
Liverpool a replicat cinci minute mai târziu, însă Nunez nu a plasat foarte bine mingea primită de la Diaz și a șutat pe lângă poartă. În minutul 67, Manchester United a reușit din nou improbabilul și a înscris golul de 2-1, grație lui Kobbie Mainoo, care a trimis mingea la vinclul porții lui Kelleher din întoarcere. În urma acestei reușite, puștiul ""diavolilor" a devenit cel mai tânăr marcator al lui United în cofruntările cu rivalii din Merseyside, la 18 ani.
După golul lui Mainoo, Liverpool s-a "aruncat" în ofensivă, iar în minutul 79, Luis Diaz și Mohamed Salah au semnat o dublă ocazie la poarta lui Onana. Câteva minute mai târziu, "cormoranii" au primit o lovitură de la 11 metri, după un fault comis de Aaron Wan-Bissaka. Salah a fost cel care și-a asumat responsabilitatea de a executa penalty-ul și și l-a învins pe Onana în minutul 84.
În minutul al patrulea al prelungirilor, Luis Diaz a fost la un pas să marcheze golul victoriei, însă a trimis peste poartă dintr-o poziție ideală, chiar din fața porții. Meciul s-a încheiat cu scorul de 2-2, iar Liverpool pierde două puncte extrem de importante în lupta la titlu. În acest moment, "cormoranii" se află pe locul secund, la egalitate de puncte cu Arsenal și cu un punct peste Manchester City.
Astfel, cu șapte etape înainte de final, candidatele la titlu sunt despărțite de un singur punct, o situație cum rar s-a mai văzut în cele mai tari campionate din lume.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo