Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mesajul superb transmis de Luton, după ce căpitanul echipei s-a prăbușit pe teren! "Ne rugăm pentru el"

Dani Morar

Publicat 16/12/2023 la 19:57 GMT+2

Luton s-a deplasat la Bournemouth în etapa a 17-a din Premier League, dar partida a fost întreruptă după o oră, din cauza unui eveniment nefericit. Tom Lockyer a căzut pe teren în minutul 60 și a fost transportat la spital, iar acum clubul de care aparține a transmis și primul mesaj oficial.

Die Partie zwischen Luton und Bournemouth musste abgebrochen werden

Credit imagine: Imago

Luton a jucat pe terenul celor de la Bournemouth, într-un meci care a contat pentru runda a 17-a din Premier League. La scorul de 1-1, Tom Lockyer, căpitanul oaspeților, s-a prăbușit pe teren și a primit îngrijiri medicale de urgență. Acesta a suferit un stop cardiac și a fost transportat de urgență la spital.
Fotbalistul a fost operat pe cord şi a primit undă verde pentru a reveni la antrenamente în iunie. Lockyer a suferit de fibrilație atrială, o afecțiune care provoacă o frecvență cardiacă neregulată sau neobișnuit de rapidă
Echipele medicale ale ambelor echipe au intervenit prompt, iar suporterii lui Bournemouth au dat dovadă de un fair play extraordinar și i-au cântat numele lui Tom, în semn de susținere. Conducerea lui Luton a transmis primul mesaj oficial după cele întâmplate și a dorit să mulțumească adversarilor pe această cale.
"Ne îndreptăm gândurile bune și rugăciunile către liderul și căpitanul nostru, Tom Lockyer, care, din fericire, a fost dus la spital și e receptiv.
Nu știm exact ce s-a întâmplat și care vor fi următorii pași, dar vrem să le mulțumim celor de la Bournemouth și staff-ului medical din ambele părți pentru răspunsul imediat, ceea ce a fost uluitor.
Ne cerem scuze suporterilor prezenți pentru că jucătorii celor două echipe nu au mai fost conectați mental încât să continue meciul, după ce l-au văzut pe coechipierul atât de iubit fiind scos de pe teren în acest fel.
Nici staff-ul nostru nu mai putea să continue partida, ținând cont de circumstanțe și de situația cu care ne-am confruntat. Mulțumim tuturor pentru frumoasele aplauze și pentru că au cântat numele lui Lockyer pe stadion într-un moment atât de dificil.
Acum e momentul pentru ca toți jucătorii noștri, staff-ul și suporterii să fie uniți ca întotdeauna și să oferim dragostea și suportul nostru lui Tom și familiei sale. Gândurile noastre sunt cu el și ei toți", a fost mesajul postat de Luton.
Citește și:

Bournemouth – Luton, întrerupt după ce Tom Lockyer s-a prăbușit pe teren

Partida a fost întreruptă în urma acestui eveniment nefericit. Jucătorii celor două formații și-au pus mâinile în cap și se rugau, în timp ce medicii au intervenit cât s-a putut de repede.
Rob Edwars, antrenorul celor de la Luton, a pătruns repede pe gazon pentru a îndepărta jucătorii din jurul lui Lockyer și pentru a face loc echipei medicale.
Arbitrul Simon Hooper a dus echipele la vestiare, în timp ce suporterii au început să cânte în sprijinul lui Lockyer. Issa, Kabore, coechipierul său de la Luton, s-a rugat direct pe teren, în speranța că nimic rău nu se va întâmpla.
Căpitanul lui Luton este la a doua problemă de acest gen, după ce pățise același lucru și la finala play-off-ului de promovare în Premier League, din iunie. Atunci, el a căzut pe gazon și a fost scos cu targa după ce a primit primele îngrijiri medicale.
Partida dintre Bournemouth și Luton a fost suspendată, însă toată atenția s-a mutat de pe fotbal pe sănătatea lui Tom Lockyer.
Tom Lockyer a jucat la Cardiff, Bristol și Charlton, dar în 2020 a semnat cu Luton, cu care a reușit promovarea în Premier League și a devenit căpitan al echipei. Fundașul are 16 partide în naționala Țării Galilor, cu care a participat la EURO 2020 și Campionatul Mondial 2022.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo