Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivul emoționant pentru care Phil Foden a refuzat numărul 10 și a ales să poarte 47 la Manchester City

Bianca Dumitru

Actualizat 08/04/2024 la 12:15 GMT+3

Phil Foden, care se află într-o perioadă foarte bună, având prestații notabile în tricoul celor de la Manchester City, a refuzat să îmbrace tricoul cu numărul 10, care i-a fost oferit după plecarea lui Sergio Aguero de la club. Englezul a dezvăluit de ce a ales numărul 47, unul neobișnuit pentru echipele din Premier League.

Phil Foden applauds at the end of the Premier League match between Manchester City and Aston Villa at the Etihad Stadium on April 3, 2024.

Credit imagine: Getty Images

Phil Foden este într-o formă foarte bună, având prestații lăudate în tricoul celor de la Manchester City, pentru care a reușit 21 de goluri și 10 pase decisive în acest sezon.
Englezul, care a fost lăsat pe banca de rezerve în weekend, la meciul cu Crystal Palace, se pregătește acum pentru duelul cu Real Madrid din sferturile de finală ale Champions League.
Înaintea partidei, fotbalistul de 23 de ani a fost întrebat despre numărul pe care îl are pe tricou la echipa lui Pep Guardiola, 47, un număr neobișnuit pentru formațiile din Premier League.
În 2022, după plecarea lui Sergio Aguero de la City, lui Foden i s-a oferit posibilitatea de a purta numărul 10, dar el a refuzat. El și-a justificat acum decizia, dezvăluind un motiv emoționant.
"Mi-am dorit să-mi creez propria moștenire și să păstrez acel număr", a spus Foden, citat de Daily Mail. Motivul pentru care a ales numărul 47 este legat de faptul că bunicul lui, Ronnie, a decedat la vârsta de 47 de ani. Fotbalistul vrea, astfel, să-i aducă un omagiu și-a și tatuat cele două cifre pe gât.
Tatuajul lui Phil Foden
Printre ceilalți fotbaliști din Premier League care poartă numere neobișnuite până acum pentru campionatul Angliei se remarcă Trent Alexander-Arnold, care are numărul 66 la Liverpool, și Declan Rice, care la Arsenal poartă numărul 41.
Citește și:

PHIL FODEN, CERUT LA NAȚIONALA ANGLIEI

Săptămâna trecută, la finalul partidei cu Aston Villa în care Foden a înscris 3 goluri, Rio Ferdinand a analizat evoluția mijlocașului de 23 de ani, lăudându-l pentru ceea ce a arătat pe teren. Fostul fotbalist i-a transmis lui Gareth Southgate că Foden trebuie să facă parte din echipa națională a Angliei pentru EURO 2024.
Deși selecționerul a fost reticent să-l utilizeze în preliminariile Campionatului European, Rio Ferdinand este de părere că fotbalistul lui City trebuie să joace alături de Jude Bellingham pentru a forma o pereche superioară adversarilor.
"Cea mai mare dezbatere în acest moment este unde să-l folosești pe Phil Foden pentru a obține tot ce este mai bun din el. Acțiunile de aici vă spun destul, tot ce trebuie să știți. Dați-i aceste videoclipuri lui Gareth Southgate și spuneți-i: 'Ascultă, cine mai face asta?'.
Aș spune că problema trebuie rezolvată între Jude Bellingham și Phil Foden. Acesta din urmă este un jucător care găsește o cale, nivelurile de inteligență ale acestui fotbalist sunt extrem de ridicate.
Jude Bellingham operează și el la un alt nivel. Găsești o modalitate de a-i aduce pe acești doi jucători împreună pentru că sunt suficient de inteligenți pentru a se completa unul pe celălalt. Și am văzut în acele videoclipuri cum lovește Foden mingea.
Nu se sfiește să muncească din greu, nu se sfiește să facă și lucrurile murdare. În acele meciuri mari de la EURO ai nevoie de jucători care vor gestiona momentele care apar și vor crea momente, iar el este unul dintre acei fotbaliști care o fac cel mai bine", a declarat Rio Ferdinand.
Campionatul European din 2024 va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo