Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Newcastle o învinge pe Manchester United, pe care o depășește în clasament! Gordon scrie istorie în Premier League

Dani Morar

Actualizat 03/12/2023 la 00:02 GMT+2

Newcastle a trecut cu 1-0 de Manchester United, într-o partidă din etapa a 14-a din Premier League. Anthony Gordon a marcat singurul gol al gazdelor și a egalat un record vechi de 24 de ani, deținut de marele Alan Shearer.

Anthony Gordon of Newcastle United celebrates after scoring the team's first goal during the Premier League match between Newcastle United and Manchester United at St. James Park on December 02, 2023 in Newcastle upon Tyne, England.

Credit imagine: Getty Images

Newcastle s-a impus pe teren propriu, 1-0, în fața celor de la Manchester United. Anthony Gordon a semnat reușita gazdelor, care au acumulat 26 de puncte și au urcat pe locul 5 în Premier League. Manchester United se află pe poziția a 7-a, cu 24 de puncte.
Prima mare ocazie i-a aparținut lui Manchester United, prin Garnacho. Argentinianul putea continua forma bună din ultimul timp, dar a ratat o ocazie singur cu portarul. Nick Pope a fost atent și a respins, reușind să își scape echipa de un gol.
Gazdele au replicat în minutul 17. Miguel Almiron a fost servit exelent și a încercat o finalizare în colțul din stânga al porții, dar s-a lovit de opoziția lui Andre Onana. .
Isak putea și el să marcheze, dar șutul suedezului a fost blocat, iar Newcastle a obținut doar o lovitură de la colțul terenului. Tot gazdele au fost periculoase până la pauză, iar Kieran Trippier a trimis o torpilă în bara transversală înaintea pauzei.
Deschiderea de scor a venti la 10 minute după pauză. Același Trippier s-a aflat în poziție bună și a trimis perfect în fața porții pentru Anthony Gordon, cel care a îndeplinit o simplă formalitate și a împins mingea în poartă.
Gordon a devenit primul jucător englez care marchează în 4 meciuri consecutive pentru Newcastle în Premier League, de la Alan Shearer încoace (1999).
O fază controversată a avut loc în minutul 78. Newcastle punea presiune pe poarta lui United, iar Wan Bissaka a avut o intervenție in extremis, jucătorii lui Eddie Howe cerând un penalty pentru henț. Jocul a continuat, după o scurtă verificare în camera VAR.
Citește și:

Newcastle – Manchester United: echipele de start:

  • Newcastle: Pope - Trippier, Lascelles, Schar, Livramento - Miley, Guimarares, Joelinton - Almiron, Isak, Gordon
  • Manchester United: Onana - Wan-Bissaka, Maguire, Shaw, Dalot - McTominay, Mainoo - Rashford, Fernandes, Garnacho - Martial
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo