Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nottingham a obținut prima victorie din istorie în fața lui Newcastle! Espirito Santo, la primul succes pe banca echipei

Bianca Dumitru

Actualizat 26/12/2023 la 16:34 GMT+2

Nottingham Forest s-a impus în această după-amiază, în deplasare, pe terenul celor de la Newcastle, scor 1-3, într-un meci contând pentru a 19-a etapă din Premier League. Aceasta a fost prima victorie obținută de Nuno Espirito Santo pe banca clubului de pe City Ground.

Chris Wood of Nottingham Forest celebrates after scoring their sides first goal during the Premier League match between Newcastle United and Nottingham Forest at St. James Park on December 26, 2023 in Newcastle upon Tyne, England.

Credit imagine: Getty Images

Nottingham Forest a reușit în această după-amiază, în deplasare, cea de-a patra victorie din acest sezon de Premier League. Echipa antrenată de mai puțin de săptămână de Nuno Espirito Santo s-a impus în fața celor de la Newcastle, scor 1-3, într-un meci contând pentru a 19-a etapă a campionatului Angliei.
Aceasta a fost prima victorie după 7 etape pentru Nottingham și prima obținută sub comanda noului antrenor, numit pe 20 decembrie. Mai mult, este primul succes înregistrat vreodată de Forest în fața celor de la Newcastle în toată istoria Premier League.
Gazdele au deschis scorul, în minutul 23, când Alexander Isak a transformat o lovitură de la 11 metri. În prelungirile primei reprize, Chris Wood a reușit să restabilească egalitatea, după ce a primit mingea de la Anthony Elanga și a șutat-o în poarta goală.
Ulterior, în partea secundă a meciului, Wood a făcut dubla, în minutul 53, când a primit o nouă pasă foarte bună în careu de la Elanga, finalizând cu un șut pe mijlocul porții.
Citește și:
Scorul final a fost stabilit, în minutul 60, tot de Wood, care a rămas singur cu portarul lui Newcastle după o pasă a lui Murillo, înscriind fără mari emoții.
Prin cele 3 goluri marcate de Boxing Day, Wood a intrat pe o listă selectă, fiind doar al șaptelea fotbalist care a reușit această performanță, lucru care nu s-a mai întâmplat de 6 ani.
În urma acestui rezultat, Newcastle a rămas pentru moment pe locul 7 în clasamentul din Premier League, cu 29 de puncte, în timp ce Nottingham a urcat pe a 16-a poziție, cu 17 puncte.
În următoarea etapă a campionatului Angliei, echipa lui Eddie Howe va juca pe terenul lui Liverpool, pe 1 ianuarie, iar formația lui Espirito Santo va primi vizita celor de la Manchester United, pe 30 decembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo