Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nottingham Forest - Manchester City 0-2 | "Cetățenii" sunt în continuare la mâna lor în lupta pentru titlu

Nicu Savin

Actualizat 28/04/2024 la 20:26 GMT+3

Manchester City s-a impus cu 2-0 pe terenul celor de la Nottingham Forest și s-a apropiat la un singur punct de liderul Arsenal. "Cetățenii" au însă un meci mai puțin disputat, astfel că depind numai de ei în lupta pentru titlu din Premier League.

Erling Haaland

Credit imagine: Getty Images

Arsenal a câștigat cu 3-2 pe terenul lui Tottenham și a pus presiune pe Manchester City în lupta pentru titlu din Premier League. "Cetățenii" au jucat azi în deplasare cu Nottingham Forest și au obținut o victorie extrem de importantă, care îi ține în continuare la mâna lor pentru apărarea trofeului în cel mai tare campionat al lumii.
"Pădurarii" au făcut un joc solid în prima jumătate de oră, dar City a deschis scorul dintr-o fază fixă. În minutul 32, De Bruyne a executat perfect un corner, iar Gvardiol s-a înălțat superb și a trimis cu capul în plasă. Fundașul croat a ajuns la 3 goluri marcate în ultimele 5 meciuri jucate pentru City.
Aflate cu spatele la zid, gazdele au riscat tot mai mult și au ratat două ocazii rarisime până la pauză. În miniutul 38, Chris Wood a trimis pe lângă poartă din numai câțiva metri, iar în prelungirile primei părți Murillo a trimis în bară, după o minge bâlbâită de Ederson.

Nottingham Forest - Manchester City 0-2 | Echipa lui Guardiola a mai făcut un pas spre titlu

În startul părții secunde, Wood a mai irosit o șansă bună de egalare, după care City a început să controleze jocul cu autoritatea unei echipe mari, iar soarta meciului a fost decisă în minutul 71. La doar 10 minute de când a intrat pe teren, Erling Haaland a primit o pasă bună de la De Bruyne și l-a învins pe Sels cu un șut bine plasat la colțul lung.
Până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil, iar City s-a impus cu 2-0 într-un meci destul de complicat. În urma acestui succes, formația lui Pep Guardiola s-a apropiat la un singur punct de lider Arsenal, dar are un meci în minus, astfel că depinde numai de ea pentru câștigarea campionatului. În ultimele 4 meciuri, City va juca cu Wolves (acasă), Fulham (deplasare), Tottenham (deplasare) și West Ham (acasă). Arsenal mai are doar 3 meciuri de disputat: cu Bournemouth (acasă), cu Manchester United (deplasare) și cu Everton (acasă).
De menționat că la egalitate de puncte campioana se va decide la golaveraj, iar Arsenal are un avantaj consistent (+57, față de +50). În aceste condiții, e foarte probabil ca pentru "tunari" să fie suficient să câștige tot, chiar și la limită, ultimele 3 meciuri, și City să facă o remiză într-unul dintre cele 4 meciuri pe care le mai are.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo