Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pe cine vede Jamie Carragher "al treilea cel mai bun antrenor din Premier League"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 14/11/2023 la 15:40 GMT+2

Jamie Carragher, fostul fundaș al lui Liverpool, crede că Unai Emery este unul dintre cei mai buni antrenori din Premier League. Acesta spune că Aston Villa este o echipă mai bine antrenată decât Manchester United.

BIRMINGHAM, ENGLAND - NOVEMBER 06: Unai Emery, manager of Aston Villa reacts on the sidelines during the Premier League match between Aston Villa and Manchester United at Villa Park on November 06, 2022 in Birmingham, England. (Photo by Stu Forster/Getty

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Daniel Kerekes
Unai Emery trece printr-o perioadă foarte prolifică pe banca celor de la Aston Villa. Instalat ca manager în urmă cu un an, tehnicianul spaniol a transformat jocul echipei, reușid să se califice în UEFA Europa Conference League, după ce a terminat sezonul trecut pe locul 7 în campionat.
În acest moment, Aston Villa se află la doar 3 puncte de liderul Manchester City, pe locul 5. Echipa din Birmingham are 13 victorii consecutive pe teren propriu, cea mai lungă astfel de serie, din 1983 încoace. Aston Villa este, statistic, a treia cea mai bună echipă din Anglia în 2023.
Trupa lui Unai Emery a strâns 68 de puncte până în acest moment în anul calendaristic 2023, la egalitate cu Arsenal. Aceștia se află printre favoriții la câștigarea Conference League, fiind pe primul loc al grupei E.
Citește și:

Emery, al treilea cel mai bun, în ochii lui Carragher

Fostul internațional englez, actual specialist al Sky Sports, Carragher și-a spus părerea despre antrenorul de 52 de ani: "Unai Emery este al treilea cel mai bun antrenor din Premier League. Doar Guardiola și Klopp sunt peste el, câștigători de Champions League."
Acesta l-a comparat pe Emery cu mai mulți antrenori din Anglia: "Arteta sau Pochettino nu se pot compara cu el din punct de vedere al trofeelor câștigate. Emery are 4 titluri Europa League în palmares.
Dacă ne uităm la ultimele 12 luni, de când Emery a fost instalat, Aston Villa a fost o echipă mult mai bine antrenată decât Manchester United, de exemplu. Nu există îndoială în privința asta. Singura problemă a lor este că îi văd să avanseze mult în Conference League, astfel va fi mult mai complicat să se lupte pentru un loc de Liga Campionilor în a doua parte a sezonului", a încheiat Carragher.
Aston Villa și Unai Emery pot să continue seria excelentă din 2023, după pauza internațională, când o vor întâlni pe Tottenham. Fostul lider din Premier League se află într-o situație teribilă, cu o mulțime de accidentați. Astfel, Villa poate să spere la 3 puncte în meciul din deplasare, care se va disputa pe 26 noiembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo